Fyll på med kunskap!

Välkommen till KEF – kommunalekonomernas förening. Vi stärker och utvecklar ekonomer i kommun och region genom nätverk och kompetensutveckling. Utforska vårt breda kursutbud – alltid med rabatt för dig som medlem.

Aktuellt

StyrningsSnacket
– videoblogg med Hans Petersson

StyrningsSnacket med Hans Petersson - med fokus på kommunal ekonomi", är en videoblogg för dig som vill fördjupa din förståelse för kommunal ekonomi och verksamhet.

I det här premiäravsnittet tar Hans upp frågan om varför vi bör överväga att utveckla 3-årsbudgetar på operativ nivå inom kommuner och regioner. Kan en längre budgethorisont på operativ nivå vara lösningen på många av de utmaningar vi står inför idag?

Varje avsnitt av "StyrningsSnacket" är designat för att ge dig insikter, verktyg och inspiration för att navigera i den komplexa världen av kommunal ekonomi.

Videobloggen, och detta första avsnitt som är 16 minuter, tar du del av här på KEF:s hemsida.

Aktuellt

Tidningen Kommunal Ekonomi #1 ute nu!

Årets första nummer av Kommunal Ekonomi har kommunala bolag som tema. Bolagen har både förespråkare och skeptiker, och debatten har blivit livligare i takt med att bolagen ökat sin verksamhet - och lönsamhet. I övrigt var tidningen med på ett intressant och applåderat webbinarium om Chat GPT, ett användbart verktyg. 

Tidningen besökte även Ekonomichefsdagarna där Utjämningskommitténs Håkan Sörman berättade om systemets utmaningar. 

På forskarsidorna kan du läsa om bolagens effektivitet och korruptionsrisker, medan Clarry låter sig provoceras av snobbarna från Stranderyds kommun...

Du som är medlem i KEF eller prenumerant kan läsa tidningen på sidan e-tidning.kef.se

 Vilken utbildning passar dig?

 

 
 
 

Dina medlemsförmåner

Som medlem i KEF får du rabatt på vårt stora utbud av kurser och evenemang. Du får också Tidningen Kommunal Ekonomi sex gånger per år, och aktuell omvärldsbevakning och tips på lediga tjänster i din mailkorg varje vecka.

Aktuellt hos KEF

Våra partners