Annika Wallenskog är utsedd till Årets kommunalekonom 2017!

25 aug, 2017

Årets kommunalekonom 2017 togs emot av Sveriges kommuner och landstings (SKL) chefsekonom, Annika Wallenskog under föreningsmötet den 24 augusti i vackra Varberg. Hon får utmärkelsen för sina pedagogiska och analytiska förmågor, och för att hon gör kommunal ekonomi intressant. 

 – Jag är glad och väldigt stolt! Det känns jättebra för mig personligen, men det är också bra för SKL. Jag hoppas att kunna bidra till att medlemmarna tycker att SKL gör ett bra jobb säger Annika och fortsätter:
– Det är mer än ett arbete för mig, jag lever med det dygnet runt. Jag försöker nog vara den chefsekonom jag själv ville ha en gång i tiden. Man ska kunna ringa till mig och snacka utan att det blir en stor sak. Det är bra för mig också - hur ska jag kunna företräda medlemmarna om jag inte vet vilka problem de har? Säger Annika till vår tidning Kommunal Ekonomi.

Juryns motivering

Juryns motivering var följande:
Annika Wallenskog har en enastående förmåga att belysa och lyfta fram de ekonomiska förutsättningarna för kommuner och landsting. Annika gör lättförståeliga analyser både ur makro- och mikroperspektiv utan att för den skull peka finger. Hon deltar i samhällsdebatten och engagerar deltagare på ett bra sätt och gör engagemanget för vår välfärd större och bättre. Genom att aktivt medverka i olika forum bidrar Annika till att både utveckla och sprida kommunalekonomernas kunskap. Annika Wallenskog gör kommunal ekonomi intressant.

Om Utmärkelsen Årets kommunalekonom.

Årets kommunalekonom delas ut varje år av Kommunalekonomernas förening. Syftet med priset/utmärkelsen är att uppmuntra forskare, konsulter, ledare och anställda i den svenska offentliga sektorn att dela med sig av sina erfarenheter och idéer samt att uppmuntra forskning kring ledarskap och ekonomi i Sveriges kommuner, landsting och regioner. Läs mer om utmärkelsen och se tidigare pristagare här >>

Stort grattis Annika Wallenskog!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram