Årets insats 2020

19 aug, 2020
KEF:s utmärkelse "Årets insats" tilldelas i år Emma Lindquist.
Emma har haft en betydande nyckelroll som projektledare för implementeringen av det molnbaserade ekonomisystemet Xledger från Arribatec  för fyra Dalslandskommuner: Melleruds kommun, Bengtsfors kommun, Färgelanda kommun samt Dals Eds kommun. Dessutom har även ett flertal bolag och kommunalförbund varit med i implementeringen.
Utan årets pristagare Emma Lindquist hade detta massiva projekt förmodligen inte kunnat genomföras på samma sätt.
Stort grattis Emma!

Nominering

Under 2019 har implementering av nytt molnbaserat ekonomisystem genomförts för Dalslandskommunerna: Melleruds kommun, Bengtsfors kommun, Färgelanda kommun samt Dals Eds kommun. Dessutom har flertal bolag och kommunalförbund varit med i implementeringen.

Årets pristagare har haft en betydande nyckelroll som projektledare för implementeringen och har varit den som drivit projektet framåt. Genom sitt intresse för ekonomiska system och dess uppbyggnad, som varit till fördel, har hon kunnat guida övriga projektdeltagare på ett bra sätt. Utan Årets pristagare hade detta massiva projekt förmodligen inte kunnat genomföras på det sätt som det blivit för de fyra Dalslandskommunerna.

Årets pristagare har, förutom att hon tagit många diskussioner i implementeringsgruppen, även varit nyckelspelaren mellan kommunerna och systemleverantör.

Årets pristagare har även haft utbildningar för förvaltningar inom Melleruds kommun och introduktioner för de övriga kommunernas användare.

När de fyra Dalslandskommunerna fick haveri i det befintliga ekonomisystemet lagom till årsskiftet 2019 och strax innan lansering av det nya ekonomisystemet, var Årets pristagare en av de som uppmuntrade till att implementeringen skulle tidigareläggas. Resultatet blev att det nya systemet startades i samtliga kommuner.

Med Årets pristagares engagemang och driv har hon gjort årets insats, inte bara för Melleruds kommun, men även för de Dalslandskommunerna som varit med på resan för implementering av nytt molnbaserat ekonomisystem.

 

Om priset

Nomineringar till priset ”Årets insats” kommer från KEF:s kretsstyrelser. Jury är KEF:s styrelse och utvalda kretsrepresentanter. Utmärkelsen kommer med ett stipendium på 10 000 kr.

Läs gärna mer om utmärkelsen "Årets insats"»

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram