Årets kommunalekonom 2018 går till Torbjörn Tagesson

21 aug, 2018

Årets kommunalekonom Torbjörn Tagesson hyllades med blommor och vackra ord vid KEF:s föreningsmöte på tisdagen.

– Under lång tid har du varit mycket drivande i att utveckla yrkeskåren mot en ökad professionalitet inom redovisningsområdet, sa ordförande Annika Hellberg när hon även räckte över ett diplom som bevis på utmärkelsen.

Torbjörn Tagesson är professor i företagsekonomi vid Linköpings universitet och forskar om redovisning och revision. Han är också kanslichef på Rådet för kommunal redovisning (RKR).

– Jag blev mycket glad för motiveringen och väldigt stolt och hedrad när jag såg vilka som fått priset tidigare, sa pristagaren.

De två perspektiven spelar in när Torbjörn Tagesson nu belönas med den åtråvärda titeln. Efter prisutdelningen medgav han i samtal med Kommunal Ekonomi att det inte är självklart var diplomet ska hänga – på universitetet eller hemma i arbetsrummet där han sköter RKR.

– Jag är lite kluven och har inte bestämt mig än. Utmärkelsen är ju ett erkännande för det jobb jag gjort åt båda.

Under Kommek kan man från och till hitta Årets kommunalekonom i Rådet för kommunal redovisnings monter.

Text: Torbjörn Tenfält
Foto: André de Loisted

Juryns motivering till priset:

Torbjörn har under lång tid varit synnerligen drivande i att utveckla yrkeskåren mot en ökad professionalitet inom redovisningsområdet. Detta har han gjort, i rollen som universitetslärare och forskare men också som kanslichef för Rådet för kommunal redovisning. Torbjörn har svarat för grundutbildning av studenter och bland dessa skapat intresse för den kommunala sektorn. Han har också vidareutbildat mängder av yrkesverksamma kommunalekonomer. Torbjörn har i sin gärning visat prov på stor kompetens, integritet, entusiasm och drivkraft.

 

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram