Årets kommunalekonom utsedd!

18 aug, 2020

 

Utmärkelsen "Årets kommunalekonom" tilldelas i år Emelie Värja. Grattis!

Genom sin praktiknära forskning och sitt arbete på Kommuninvest, har Årets kommunalekonom bidragit till ökad kunskap och nya insikter som ger kommuner och regioner underlag för att fatta beslut på rätt grunder och med rätt motiv.

 

Nominering

Årets kommunalekonom doktorerade i nationalekonomi 2016. Avhandlingen handlade om hur kommunala ekonomiska satsningar på olika områden påverkar jämlikhet, kvalitet och lokal tillväxt.

 Genom sin praktiknära forskning och sitt arbete i PwC och Kommuninvest har Årets kommunalekonom bidragit till ökad kunskap och nya insikter som ger kommuner och regioner underlag för att fatta beslut på rätt grunder och med rätt motiv.

 Som forskningsansvarig på Kommuninvest har Årets kommunalekonom fått en plattform för att fortsätta med den inriktning som hon påbörjade som forskare. Årets kommunalekonom har bland annat varit drivande i Kommuninvest pågående arbete med att stärka sektorns kunskapsunderlag för att formulera lämpliga mål för god ekonomisk hushållning. Årets kommunalekonom var också engagerad i den senaste Kostnadsutjämningsutredningen ”Lite mer lika”, och hon var en av författarna till Svenskt Näringslivs rapport om ökad effektivitet i kommunsektorn som publicerades under hösten 2019.

Årets kommunalekonom är inte minst en skicklig och kunnig föreläsare som är flitigt anlitad på bland annat Kommunalekonomernas föreningsaktiviteter.

 

Om priset

Syftet med priset/utmärkelsen är att uppmuntra forskare, konsulter, ledare och anställda i den svenska offentliga sektorn att dela med sig av sina erfarenheter och idéer samt att uppmuntra forskning kring ledarskap och ekonomi i Sveriges kommuner, landsting och regioner.

Årets kommunalekonom delas ut i samband med KEF:s Föreningsmöte som hålls varje år. Utmärkelsen kan gå till en eller flera personer eller organisationer, inom offentlig verksamhet. Priset är ett stipendium på 20 000 kr. Du kan nominera någon/några som du tycker borde få utmärkelsen. Jury är KEF:s styrelse.

Läs gärna mer om priset»

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram