Årets kommunalekonomiska examensarbete utsedd!

14 januari, 2021

Utmärkelsen "Årets kommunalekonomiska examensarbete" har för 2020 tilldelats Andreas Nilsson och Hampus Jendle, vid  Linköpings universitet. De tilldelas utmärkelsen för uppsatsen "Chefer vid vägs ände – En fenomenologisk fallstudie om organisatoriska faktorers påverkan på vårdenhetschefers beslut att lämna sin befattning".


Prisutdelningen skedde i samband med, den för året digitala upplagan, av Ekonomichefsdagarna den 14 januari. Författarna tilldelas ett stipendium på 10 000 kronor.

Nomineringen lyder:

"Juryn tilldelar stipendiet Årets kommunalekonomiska examensarbete till ”Chefer vid vägs ände – En fenomenologisk fallstudie om organisatoriska faktorers påverkan på vårdenhetschefers beslut att lämna sin befattning” för en välskriven, intressant och högst relevant uppsats för hela den offentliga sektorn, inte minst kommunal och regional sektor. Författarna har gjort en bra och välgrundad genomgång av ämnet med ett spännande angreppssätt genom intervjuer av tidigare enhetschefers upplevda erfarenhet av att arbeta som enhetschef inom en offentlig vård- och omsorgsverksamhet.

Både kommuner och regioner står inför stora omställningar och har omfattande kompetensbehov för att möta de demografiska och ekonomiska utmaningarna. Studien visar hur olika faktorer samspelar och skapar – eller inte skapar – förutsättningar för chefer att utföra sitt jobb med det ansvar som det innebär att vara chef. Uppsatsen skapar dessutom intresse och funderingar kring hur chefers förutsättningar samspelar med den kommunala och regionala sektorns utmaningar kring såväl kvalitativa som ekonomiska resultat. Uppsatsen inspirerar till fortsatt forskning!"

KEF vill med utmärkelsen väcka studenters intresse för kommunsektorn, dels för att söka jobb inom sektorn men även för att fortsätta att studera eller forska inom kommunal ekonomi och verksamhetsutveckling.Nya uppsatser sökes!

KEF letar nya uppsatser med anknytning till kommun eller region inom det kommunalekonomiska området med inriktning mot ekonomistyrning, redovisning, finansiering eller revision. Skicka in eller nominera examensarbete här via vår hemsida, senast 15 september 2020.

Läs mer och nominera till utmärkelsen»

Aktuella tillfällen

Sista chansen att anmäla

13 aug, 2021: Föreningsmöte 2021

13 aug, 2021: KEF-dagen

15 aug, 2021: Utveckla mätsystem för verksamhetens processer

18 aug, 2021: Skapa uthålligt fungerande processer

20 aug, 2021: Att skriva och tala ekonomi

Sök innehåll

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram