Gör kunskapstest i samband med kurstillfället!

9 okt, 2019

 

 

Certifierad kommunalekonom:

Gör kunskapstest i samband med kurstillfället!

Under nästa år kommer vi på KEF kunna erbjuda möjligheten att genomföra de kunskapstest som ingår i KEF:s program för certifierad kommunalekonom direkt i anslutning till ett kurstillfälle. Till att börja med gäller detta för två kurser på basnivån; ”Intern kontroll för ekonomer, introduktionskurs” och ”Kommunal redovisning, grundkurs”.

- Vi vill underlätta för kursdeltagarna och erbjuder därför möjlighet nu att genomföra kunskapstestet i anslutning till kurstillfället, säger Göran Andersson på KEF.

För att kunna göra kunskapstesterna i samband med kurstillfället behöver du ha anmält att du vill göra kunskapstestet i samband med din kursanmälan, ta med en egen dator, samt ha laddat ner programvaran Digiexam till din dator.

- Vi kommer att skicka ut information till de som ska genomföra kunskapstesterna i god tid innan så att allt flyter på vid kurstillfället, fortsätter Göran Andersson.

Det kommer även att vara möjligt för andra än de som gått kursen, att genomföra kunskapstesterna. Kunskapstesterna på basnivån kommer totalt att genomföras fyra gånger under 2020. De veckor då flest kunskapstester görs under 2020 är:

 

Pris

Inför 2020 finns inte någon prishöjning av kunskapstesterna, vilket innebär att du kan köpa ett paket med åtta kunskapstester för endast 3.000 kr. Ett enstaka kunskapstest kostar 500 kr för dig som är medlem i KEF.

 

Om certifieringsprogrammet

Programmet för certifierad kommunalekonom är ett program för att säkerställa validerade kunskaper hos ekonomer som jobbar i eller med kommuner, landsting och kommunalförbund.

Du som ekonom får ett stöd för att planera, utveckla och underhålla din kompetens samt att också få ett bevis på att du har tillgodogjort dig de kunskaper som ingår i utbildningens olika delar.

Du som arbetsgivare får en trygghet vid rekrytering att ekonomen har rätt kunskaper. Du får också ett stöd för kompetensutvecklingsplanering av dina medarbetare. Att erbjuda möjligheten att bli certifierad kan också vara ett bra argument vid rekrytering.

Läs gärna mer om KEF:s certifieringsprogram»

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram