Ida tog första steget mot certifikatet!

15 nov, 2019

Basklar. Ekonomen Ida Sassarsson från Staffanstorps kommun har tagit första steget mot att bli certifierad kommunalekonom. I bakgrunden skymtar KEF:s Roland Svensson och glada kursdeltagare. Bild: Stefan Bohlin

 

Ida Sassarsson är först ut att klara basnivån på vägen mot en hägrande certifiering som kommunalekonom.

– Jag har alltid gillat mätbara mål, säger hon.

Dags för lunch, men först en blombukett. Under en heldagskurs i etik i Stockholm passar vi på KEF på att hylla den kommunalekonom som så här långt är ensam om att ha klarat den första av certifieringens fyra nivåer.

– Det känns jätteroligt, jag är stolt, säger Ida Sassarsson, som sedan 2016 arbetar på ekonomiavdelningen i Staffanstorps kommun.

Under året har hon parallellt med jobbet deltagit i KEF:s certifieringsutbildning.

– Jag arbetar mot arbetsmarknadsförvaltningen, men även centralt med redovisning och har redan haft stor nytta av utbildningen. Det är en kvalitetssäkring som jag tycker att alla kommunalekonomer borde skaffa sig.

Basnivån omfattar nödvändiga kunskaper för alla ekonomer i kommunala sektorn. Enda obligatoriska utbildningen är “Etik för kommunalekonomer“. Övriga kunskapsblock kan tenteras av.

– Om det är möjligt vill jag gärna fortsätta på de övriga nivåerna. Då skulle jag kunna vara certifierad kommunalekonom om tre år. En nivå per år känns som en lagom takt, säger Ida Sassarsson.

Utbildningsledaren Roland Svensson på KEF räknar med att fler av deltagarna i dagens etikkurs snart ska vara redo att tentera sina kunskaper på basnivån.

– Styrkan med att vara certifierad är att arbetsgivaren vet att du är en bra kommunalekonom. Vi ställer tuffa krav. Många av kurserna är svåra och du kan inte bli certifierad om du inte är kunnig på de områden kurserna täcker, säger han.

Text: Torbjörn Tenfält

 

Läs gärna mer om KEF:s certifieringsprogram »

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram