e-kurser

 

Under våren 2019 påbörjade vi arbetet med att kunna erbjuda våra medlemmar KEF:s egenproducerade e-kurser inom området kommunal ekonomi. Den första kursen vi kommer att publicera är Ändrad redovisningsprincip som behandlar Rådet för kommunal redovisnings Rekommendation R12 – Byte av redovisningsprincip, rättelse av fel eller ändring av uppskattningar och värderingar. 

Vår förhoppning var att ha kursen klar i början av sommaren, men då arbetet har tagit längre tid än vad vi förutsett, kommer
e-kursen finnas tillgänglig först i slutet av sommaren.

 

Mer läsning:
KEF:s första e-kurs på gång!»

 

 

 

Portal för E-kurser

För att kunna erbjuda en lätthanterlig och smidig upplevelse i samband med en e-kurs, har vi samlat alla dessa kursen under en egen hemsida som lanseras i slutet sommaren. Du hittar plattformen på adressen: ekurser.kef.se. På sidan kommer du kunna beställa en
e-kurs, logga in och genomföra e-kursen helt i din egen takt.

 

Vad är e-kurser?

Utbildningsformen e-kurser innebär datorstödd utbildning. Du sitter vid datorn och gör din utbildning när, var och hur länge du vill.  Du startar och stoppar programmet för e-kurser när du vill och du kan enkelt backa eller hoppa fram till avsnitt i utbildningen du vill ta del av. I programmen finns även inbyggda prov där du kan testa dina kunskaper.

 

E-kurser på Excel och Office-paketet

Tillsammans med vår partner Infocell kan vi ge dig tillgång till e-kurser på Excel och Office-paketet. Naturligtvis har du som KEF-medlem rabatt på alla kurserna jämfört med de listpriser som annars gäller.  Här nedan kan du läsa om och beställa den kurs du är intresserad av. Alla e-kurser har en giltighetstid på 12 månader från det att du får tillgång till kursen/kurserna.

 

Paketpris – Kommunpaket 

Alla de kurser vi erbjuder som e-kurser kan du även beställa som Kommunpaket. Det innebär att du gör en beställning av respektive paket för en grupp personer och kan på det sättet få upp till 80% av de priser som gäller vid enstaka beställningar. De paket vi har är följande och kan beställas under respektive paket nedan. Prisvariationerna inom respektive paket beror på hur många medlemmar som ingår i den beställning du gör;

  • Guldpaketet: Alla kurser i alla paket ingår. Pris från 800 – 1250 kr/person/12 månader beroende på hur många personer som beställningen avser. Minimum är beställning för 10 personer.
  • Officepaketet: Se innehåll nedan. Pris från 600 – 1000 kr/person/12 månader. Minimum beställning för 10 personer.
  • Excelpaketet: Se innehåll nedan. Pris från 400 – 700 kr/person/12 månader. Minimum beställning för 10 personer.
  • Powerpaketet: Se innehåll nedan. Pris från 500 – 800 kr/person/12 månader. Minimum beställning för 10 personer.
  • Office 365 online: Se innehåll nedan. Pris från 300 – 600 kr/person/12 månader. Minimum beställning för 10 personer.


Beställning och mer information

För att få exakt pris efter just din organisations behov, vänligen kontakta Kella Norlander,  på kella.norlander@kef.se eller på telefon 070-233 54 80.

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

 

Gratiskurs

Prova Infocells e-kurs helt gratis. Gratiskursen innehåller Excel & Office totalt 2,5 timmars speltid. Videofilmer, digital kurslitteratur, nedladdningsbara filer och frågetester ingår även i Gratiskursen.

BESTÄLL

Office-paketet
– medlemspris 2 400 kr

Bräda dina kollegor i programmen som du använder varje dag. Detta paket innehåller Excel Grund/Självlärda, Word, Powerpoint, Outlook, OneNote, Skype för företag, Office 365 online. Hundratals videoavsnitt och text- och bildbeskrivningar. Nedladdningsbara filer, kunskapstester och kursintyg.

LÄS MER OCH BESTÄLL

Excelpaketet
– medlemspris 1 600 kr

Bli organisationens Excelexpert! Med detta paket får du tillgång till alla Excelkurser. Kurser som ingår är Excel Grund, Excel Fördjupning, Excel Avancerad. Här kan vi garantera att det finns mycket för alla oavsett kunskapsnivå.

LÄS MER OCH BESTÄLL

Excel Grund/Självlärda
– medlemspris 800 kr

Detta är en innehållsrik kurs med många avsnitt. Du lär dig Excel från grunden samtidigt som du kommer att känna dig trygg och kunna arbeta självständigt i Excel. Med mer än 10 timmars speltid fördelade på över 60 kursavsnitt tar du dig stora kliv framåt.

LÄS MER OCH BESTÄLL

Excel Fördjupning
– medlemspris 800 kr

Med denna kurs i bagaget har du mycket av Excels funktionalitet i din kunskapsbank och kanske är du redan nu företagets Excelstjärna. Över 10 timmars speltid och drygt 80 kursavsnitt.

LÄS MER OCH BESTÄLL

Excel Pivottabeller
– medlemspris 800 kr

Lär du dig innehållet i denna kurs blir du garanterat en riktigt guru på att analysera data på ett effektivt sätt och skapa dynamiska rapporter med pivottabeller och pivotdiagram. Pivottabeller är utan tvekan Excels mest kraftfulla verktyg.

LÄS MER OCH BESTÄLL

Excel Avancerad
– medlemspris 800 kr

Det här är kursen för dig som redan arbetar mycket med formler och funktioner i Excel och som vill ta ytterligare ett kliv framåt. Du lär dig många nyttiga funktioner med många möjligheter. Du lär dig också att göra konsekvensanalyser och matrisformler.

LÄS MER OCH BESTÄLL

Excel Power Pivot
– medlemspris 800 kr

Pivottabeller är grymma, men PowerPivot revolutionerar! I PowerPivot kan du koppla ihop flera olika datakällor med varandra och skapa en dynamisk rapportering med t.ex. pivottabeller. Dessutom mycket snabbare och med mycket större datamängder än annars i Excel.

LÄS MER OCH BESTÄLL

VBA & makron
– medlemspris 1 200 kr

Lär du dig innehållet i denna kurs blir du garanterat en riktigt guru på att analysera data på ett effektivt sätt och skapa dynamiska rapporter med pivottabeller och pivotdiagram. Pivottabeller är utan tvekan Excels mest kraftfulla verktyg.

LÄS MER OCH BESTÄLL

Outlook
– medlemspris 800 kr

Alla bör gå en kurs i programmet som man använder många gånger varje dag. Många tips och tricks som underlättar i områden som e-post, kontakter, möten, kalender, påminnelser, autosvar m.m.

LÄS MER OCH BESTÄLL

PowerPoint
– medlemspris 800 kr

En omfattande kurs för att skapa och hantera presentationer på ett professionellt och effektivt sätt. Lär dig använda de inbyggda verktygen för att skapa en intressantare och mer levande presentation.

LÄS MER OCH BESTÄLL

Word
– medlemspris 800 kr

I denna omfattande kurs med över 30 kursavsnitt lär du dig Word från grunden samtidigt som du efter kursen har med dig programmets mer avancerade funktioner i bagaget.

LÄS MER OCH BESTÄLL

OneNote
– medlemspris 800 kr

OneNote är ett fantastiskt program med många möjligheter och som håller ordning och redan på dina anteckningar och samspelar perfekt med Excel, Word, PowerPoint och Outlook.

LÄS MER OCH BESTÄLL

Vad ska du tänka på vid köp av e-Learning i Excel & Office?

Det finns många anledningar och argument att välja e-Learning. Dock är det viktigt att fundera över flera olika aspekter vid köp av e-Learning. Marknadens leverantörer erbjuder väldigt olika funktioner och kvalitet.

Möjlighet att testa gratis

Oavsett om du köper en bil eller en e-Learning är det viktigt att veta vad du köper. Se till att du har möjlighet att testa plattformen om du är osäker. Långt ifrån alla leverantörer erbjuder detta. På vår hemsida kan du enkelt registrera dig och testa en gratiskurs för att se och känna hur e-Learningen verkligen fungerar.

Video, text och bild?

Är du ute efter enbart videokurser eller vill du ha kurser som även innehåller text- och bildbeskrivningar? De flesta webbutbildningar i Office erbjuder endast videofilmer. Videofilmer är jättebra, då de visar alla stegen vid inlärning och du kan pausa och repetera. Men…ibland är det snabbare att läsa text- och bildbeskrivningar. I vår e-Learning har du till många kursavsnitt tillgång till digital kurslitteratur i form av text- och bildbeskrivningar och kan själv välja den inlärningsmetod som passar dig bäst.

Tillgång till filer?

Tyvärr erbjuder inte alla leverantörer möjligheten att ladda ner de till kursavsnitten tillhörande Excel- och Officefilerna. Det tycker vi ska vara en självklarhet.

Mobilanpassad e-Learning

De flesta hemsidor är idag mobilanpassade. Dock gäller detta långt ifrån alla e-Learning-tjänster. Idag vill de flesta ha möjlighet till inlärning även via läsplatta eller telefon.

Statiskt vs. Dynamiskt innehåll

De flesta e-Learning-kurser är statiska och uppdateras inte. På officekurs.se får du däremot tillgång till nya kursavsnitt kontinuerligt och nya tips & tricks läggs ut hela tiden.

Kommunikation med kursledare

En av nackdelarna med e-Learning jämfört med lärarledda kurser är ju förmågan att ställa frågor och få svar. Nästan alla e-Learning-kurser saknar möjlighet att ställa frågor och få svar. På officekurs.se kan du chatta eller ställa frågor direkt i plattformen till direkt till våra kursledare.

Frågetester

En del gillar och tycker frågetester är bra, andra tycker det har mindre betydelse. Vill du ha möjlighet till testa dina kunskaper i anslutning till kursavsnitten, se till att e-Learningen innehåller denna möjlighet. På officekurs.se finns möjlighet till frågtester.

Överblick och klarmarkering

Se till att du har möjlighet till en överblick av dina kurser och kursframsteg bland kursavsnitten. På officekurs.se har du dels en kontrollpanel för överblick och möjlighet att ”klarmarkera” kursavsnitt.

Se instruktionsfilmen om e-Learning i Excel och Office