Kommunala redovisningsdagen live på webben från Stockholm

20 maj, 2016

I tisdags den 17 maj höll vi föreningens första webinarie från den kommunala redovisningsdagen i Stockholm. 32 deltagare på plats och över 90 som följde dagen på hemmaplan.

Den kommunala redovisningslagen har varit föremål för översyn i utredningen En ändamålsenlig kommunal redovisning. Utredningen är nu klar och kommer att remissbehandlas under 2016. Utredningen och ett antal andra aktuella redovisningsfrågor behandlades under dagen. Att arrangera webinariet gav en möjlighet att nå ut till fler med det viktiga ämnet.

- Vi har fått positiva reaktioner från tittare på webben. Tekniken har fungerat bra. Detta var vårt första webinarie och nu planerar vi för hur vi ska gå vidare med konceptet, säger Ola Eriksson, kanslichef på KEF.

Föreläsare var Niklas Sandell är forskare som är knuten till Lunds universitet och KEFU. Niklas arbetar för närvarande bl.a. med en rikstäckande praxisstudie av kommuners sammanställda redovisning. Gunvor Pautsch, har varit regeringens utredare i utredningen En ändamålsenlig kommunal redovisning. Torbjörn Tagesson, är kanslichef vid Rådet för kommunal redovisning och professor i företagsekonomi vid Linköpings universitet. Torbjörn har suttit med som expert i utredningen En ändamålsenlig kommunal redovisning. Ola Eriksson, är kanslichef i Kommunalekonomernas förening och har suttit med som expert i utredningen En ändamålsenlig kommunal redovisning. Hans Gavin är auktoriserad och certifierad revisor på EY och ledamot av Sveriges kommunala yrkesrevisorers God sed kommitté.

Hur fungerar ett webinarie?

Du anmäler dig som vanligt i vårt anmälningsformulär. En vecka innan konferensen skickar vi ett mejl med en länk samt lösenord för att du ska få tillgång till livesändningen. Vi sänder genom Youtube så du kan enkelt kontrollera att ljud och bild fungerar genom att testa ett Youtube-klipp innan livesändningen startar. Du kan välja att se alla avsnitt eller utvalda avsnitt. Du får även tillgång till kursdokumentationen.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram