Den ekonomiska politiken (e-kurs)

Arrangör:
Form:

I Coronakrisens spår har välfärdssektorn hamnat i ett utmanande och osäkert ekonomiskt läge. Beroendet av finanspolitiken ökar. Penningpolitiken, som är extremt expansiv på både global och nationell nivå, kommer att påverka samhällsekonomin och de ekonomiska förutsättningarna under lång tid.

Det här är inspelade föreläsningar från Ekonomichefsdagarna den 14 januari 2021, där vi sätter fokus på den ekonomiska politiken i Sverige och hur välfärdssektorn påverkas.

Kursen tar du del av på KEF:s e-kursplatform: ekurser.kef.se

Innehåll & föreläsare

 • Finanspolitiken när coronakrisen är över
  – Lars Calmfors

  Lars Calmfors är forskare vid Institutet för Näringslivsforskning och professor emeritus vid Institutet för internationell ekonomi, Stockholms universitet. Lars har bland annat varit ordförande i European Economic Advisory Group, Finans politiska rådet och Arbetsmarknadsekonomiska- rådet. Lars har under 2020 deltagit i Omstartskommissionens arbete med att ta fram idéer för ett starkare Sverige.
 • Fri bar på centralbankernas coronafest
  – Jonas A Eriksson

  Jonas A Eriksson är analytiker, skribent och rådgivare. Han har tidigare varit kommunikationschef på Skagen Fonder, ekonom på Riksbanken och tjänsteman inom regeringskansliet.
 • Goda råd från Välfärdsekonomerna
  – Annika Wallenskog

  Annika Wallenskog är chefsekonom på Sveriges Kommuner och Regioner. Annika ingår i expertgruppen Välfärdsekonomerna som ska identifiera, analysera och ta fram rekommendationer i några av de frågeställningar om kommuners och regioners ekonomi som uppstår i coronakrisens spår.

Detta är en inspelad föreläsning från dag ett av Ekonomichefsdagarna 2021, den 14 januari.
Föreläsningarna omfattar totalt 3 timmar.

Pris

Medlem i KEF: 1 200 kronor exkl. moms.
Icke medlem: 1 500 kronor exkl. moms.

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Beställ kurs

Du får tillgång till kursen inom 1–2 arbetsdagar från beställningsdatum och har tillgång till kursen 12 månader från beställningsdatum.

Beställ e-kursen

Information

Frågor om innehåll
Administrativa frågor
Anne-Marie Westin,

0720-60 50 10, medlem@kef.se

Bekräftelse

Du får tillgång till kursen inom 1–2 arbetsdagar från beställningsdatum och har tillgång till kursen 12 månader från beställningsdatum.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram