Leasing

Arrangör:
Form:
E-kurs i Leasing med Tommy Eriksson och Claes Brander från Leaseright.

Omfattande investeringsplaner och växande tillgångsförvaltning innebär att finansiella frågor blivit ännu mer strategiskt viktiga för kommuner och regioner. Välfärdssektorns omfattande investeringsvolymer innebär att sektorns låneskuld växer. Ett alternativ till att själv investera kan vara att leasa den aktuella tillgången. Denna e-kurs ökar din förståelse och kännedom gällande leasingavtalens innehåll och dess konsekvenser.

Detta är en inspelad föreläsning från den 26 februari 2021 och är del tre av  KEF:s utbildning Finansprogrammet*. Utbildningen fungerar utmärkt att ta del av även som en separat utbildning.

Utbildningens längd är tre timmar.

Kursen tar du del av på KEF:s e-kursplatform: ekurser.kef.se. När du beställt kursen får du åtkomst och inloggningsuppgifter till e-kursportalen.


Kursinnehåll

Finansprogrammets avsnitt om leasing arrangeras i samarbete med Leaseright.


Det här lär du dig:

  • Vad är leasing?
  • Begrepp som återfinns specifikt inom leasing
  • Skillnaden mellan finansiell och operationell leasing
  • Räkna på leasing
  • Upphandlingsmetodik m.m.


För vem passar kursen?

Kursen riktar sig främst till ekonomidirektörer, finanschefer och ekonomer/controllers som ansvarar för eller handlägger finansiella frågor i en kommun eller region.


Föreläsare

Claes Brander är CEO och ägare av Leaseright och har arbetat med
leasingfrågor i privat och offentlig sektor under ca 30 år.

Tommy Eriksson är senior konsult på Leaseright med kundansvar för ett
flertal kommuner och regioner.

Pris

Medlem i KEF: 2 500 kronor exkl. moms. 
Icke medlem: 2 700 kronor exkl. moms.

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Beställ e-kurs

Beställ e-kursen

* Om Finansprogrammet
Leasing ingår som del tre av fem i KEF:s nya utbildningsprogram inom det finansiella området Finansprogrammet – Strategisk finansiering och medelsförvaltning. Inom finansprogrammet görs en genomgång av de områden som du behöver behärska för att ansvara för och hantera finansiella frågor i en kommun eller region – skuldförvaltning, hyra och leasing, pensionsskuldsförvaltning och medelsförvaltning.

Det finns även möjlighet att anmäla till hela utbildningsprogrammet som sammantaget består av fem utbildningstillfällen (fem halvdagar) med start 2020-12-18. Har du missat något avsnitt går det att ta del av i efterhand via KEF:s e-kursportal. Ytterligare information hittar du här på vår hemsida under "Finansprogrammet".

Information

Frågor om innehåll
Administrativa frågor

Anne-Marie Westin, 072-060 50 10
Eva Virtanen, 072-061 70 90 (kl. 8–12)

medlem@kef.se

Bekräftelse

Du får tillgång till kursen inom 1–2 arbetsdagar från beställningsdatum och har tillgång till kursen 12 månader från beställningsdatum.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram