Pensionskostnadsredovisning vid delårsbokslut

Ett webbinarium som arrangeras av KEF och KPA Pension och ger en vägledning till ekonomer som arbetar med redovisningsfrågor inom en kommun eller en region.

Datum: 27 augusti
Tid: kl. 9.00–12.00

Syfte

Webbinariet ger dig som arbetar med pensionsredovisning en vägledning vid frågor om redovisning av skulder och kostnader i samband med i delårsbokslutet.

Innehåll

  • Pensionskostnadsbokningar i samband med delårsbokslut
  • Vad behöver man tänka på när det gäller redovisningen av AKAP-KL
  • Praktiska redovisningsexempel med det ”nya” pensionsavtalet AKAP-KL som med sin kvartalsvisa förmedling skiljer sig åt mot KAP-KL
  • Redovisningsfrågor av livslängdsförändringen i RIPS21

Målgrupp

Webbinariet riktar sig till dig som är direkt involverad i arbetet med bokslut och redovisning av pensioner. Pensionshandläggare som normalt inte är involverad i bokslutsarbetet kan få en övergripande förståelse för just redovisningen av pensionskostnaderna.

Föreläsare

Göran Andersson har mer än 25 års erfarenhet av kommunal verksamhet. Med erfarenhet både som ekonomichef och förvaltningschef. Han verkar numera på Kommunalekonomernas förening (KEF) och är ICF-certifierad coach.

Sven Lannhard, chef Pensionsekonomi KPA Pension. Han har arbetat med det kommunala pensionssystemet i snart 25 år och har även erfarenhet från andra försäkringsbolag. 

Pris

Pris: 3 000 kronor exkl. moms

Anmälan

Du bokar kursen hos KPA Pension via länken nedan.

Anmäl dig här, hos KPA Pension

Sista anmälningsdag: 20 augusti

Information

Frågor om innehåll

KPA Pension
Telefon 08-665 04 00

Administrativa frågor

KPA Pension
Telefon 08-665 04 00

Bekräftelse

Bekräftelse skickas direkt vid din bokning.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram