Så fungerar de finansiella marknaderna

Arrangör:
Form:

Omfattande investeringsplaner och växande tillgångsförvaltning innebär att finansiella frågor blivit ännu mer strategiskt viktiga för kommuner och regioner. Sveriges riksbank har meddelat att reporäntan (som är noll procent) kommer att vara kvar på denna nivå under de närmaste åren. För att fatta rätt beslut i olika situationer, inte minst i dagens räntemiljö, krävs en förståelse för hur de finansiella marknaderna fungerar.

Föreläsningen är inspelad den 18 december 2020 och är den första delen av fem fristående utbildningar inom Finansprogrammet*. Utbildningen fungerar utmärkt att ta del av även som en separat utbildning.

Utbildningens längd är 3 timmar. 

Kursen tar du del av på KEF:s e-kursplatform: ekurser.kef.se. När du beställt kursen får du åtkomst och inloggningsuppgifter till e-kursportalen.

Kursinnehåll

Så fungerar de finansiella marknaderna arrangeras i samarbete med Örebro universitet och Kommuninvest.

Det här lär du dig:

  • Förstå riksbankens roll och funktion
  • Förstå vad som styr priset på olika finansiella produkter
  • Kunna förstå och tolka den information som finns i marknadsräntorna – vilken information ger dagens räntor och hur påverkar det skuldhanteringen?

För vem passar kursen?

Kursen riktar sig främst till ekonomidirektörer, finanschefer och ekonomer/controllers som ansvarar för eller handlägger finansiella frågor i en kommun eller region.

Föreläsare

Pär Österholm är professor i finansiell ekonomi vid Örebro universitet. Pär har tidigare varit chef på enheten för realekonomisk analys vid Konjunkturinstitutet. Pär har även varit gästforskare vid bland annat Internationella valutafonden.

Pris

Medlem i KEF: 2 500 kronor exkl. moms. 
Icke medlem: 2 700 kronor exkl. moms.

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Beställ kurs

Du får tillgång till kursen inom 1–2 arbetsdagar från beställningsdatum och har tillgång till kursen 12 månader från beställningsdatum.

Beställ e-kursen

* Om Finansprogrammet
"Så fungerar de finansiella marknaderna" ingår som en inledande del av KEF:s nya utbildningsprogram inom det finansiella området Finansprogrammet: Strategisk finansiering och medelsförvaltning. Inom finansprogrammet görs en genomgång av de områden som du behöver behärska för att ansvara för och hantera finansiella frågor i en kommun eller region – skuldförvaltning, hyra och leasing, pensionsskuldsförvaltning och medelsförvaltning.

Det finns även möjlighet att anmäla till hela utbildningsprogrammet som sammantaget består av fem utbildningstillfällen (fem halvdagar), se Finansprogrammet »

Information

Frågor om innehåll
Administrativa frågor

Faktureringsfrågor:
Anne-Marie Westin,
0720-60 50 10, medlem@kef.se

Bekräftelse

Du får tillgång till kursen inom 1–2 arbetsdagar från beställningsdatum och har tillgång till kursen 12 månader från beställningsdatum.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram