Att lyckas med förändringar med projekt som arbetssätt

Datum & Tid

Datum: 23 feb, 2022 - 24 feb, 2022 Tid: 09:00 - 16:00

Plats: Distansutbildning, Distansutbildning


Lär dig grunderna hur du kan öka möjligheten att nå målen med ditt förändrings- och förbättringsarbete. Detta är en praktisk inriktad projektutbildning som går igenom hur du på ett effektivt sätt driver ditt och deltar i projekt. Vi går igenom olika tips och metoder för att nå målet.

 

Kursinnehåll

Innehåll: Att lyckas med förändringar med projekt som arbetssätt (pdf)

Inriktningen och exempel som diskuteras är mot administrativa och ekonomiska området. Vi kommer att gå igenom det som är viktigt såsom att sätta tydliga mål, ta fram projekt- och tidplaner, kommunikation, ledarskap och hur du ska hantera risker. Vi börjar med idéerna och förslag och går igenom de olika delar i en projektmodell som kan vara användbara för att nå målen. I kursen behandlar vi redovisningskonsekvenserna av ett projekt.

 

Du lär dig följande:

  • Vad är skillnad mot att jobba i linjeorganisation. Vilka faser innehåller ett projekt.
  • Sätta mål och värdera nytta
  • Hur kan projektgruppen ledas?
  • Genomförande. Vad behöver du tänka på och hur ser leveransen ut? t ex kan leveranser brytas ner i mer hanterbara värdesteg?
  • Metoder att använda, t ex analysera projektets intressenters, och analys av projektets svagheter, risker och styrkor.
  • Redovisningskonsekvenser, till exempel vad kommunen kan ta som investering?

 

För vem passar kursen?

Målgruppen är du som har eller kommer att få ett projekt att leda. Du kan också vara nuvarande eller tidigare projektmedlem, som är intresserad av att ta nästa steg i din utveckling.

 

Föreläsare

Göran Andersson är utbildningsledare inom KEF. Han har mer än 25 års erfarenhet av kommunala projekt. Allt från ekonomiska och administrativa projekt till olika byggprojekt. Göran har erfarenhet både som projektledare och beställare med sin långa erfarenhet som ekonomichef samt förvaltningschef inom samhällsbyggnad. Göran är också utbildad coach.

Göran Persson Lingman är utbildningsledare inom KEF. Göran har lång erfarenhet av att arbeta i projekt som projektledare och som projektmedarbetare.  Han har genomfört olika revisioner/utvärderingar av hur olika projekt genomförts. Göran är certifierad inom process- och verksamhetsutveckling.

Information

Sista anmälningsdag
15 feb, 2022
Anmälan
Pris

Medlem: 6 900 kr
Icke-medlem: 7 900 kr

Boka senast 23 december och få 1 000 kr i rabatt!

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Anmälan är bindande. Om du får förhinder, överlåt din plats till en kollega i stället!
Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda deltagare.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram