Att skriva och tala ekonomi

Datum/Tid
Datum: 18 sep, 2019 - 19 sep, 2019
Tid: 09:30 - 16:00

Ort
Saturnus Konferens


 – Att kommunicera sin kunskap effektivt

Program – Att tala och skriva ekonomi (pdf) 

 

Tycker du att siffrorna i budgeten, resultaten och statistiken talar för sig själva? Det gör de till en del – men alla kan inte förstå dem utan hjälp. Kursen ”Att skriva och tala ekonomi” vänder sig till dig som ibland får i uppdrag att presentera och förklara siffrorna i text eller tal. Kursen ger dig konkreta verktyg för att få dina läsare och lyssnare att verkligen förstå och acceptera dina resultat.

Kursen jämför förutsättningarna för talad och skriven kommunikation. Den ena dagen ägnar vi åt att förmedla sifferbaserad information i tal, den andra dagen åt att jobba med skrivandet.

Kursen utgör även en del av det basutbud som krävs för att bli certifierad kommunalekonom, nivå 3.

 

Föreläsare

Kursen leds av Marie-Louise Zeisig, retorikkonsult och expert på muntlig presentation, och Maria Hultberg, språkkonsult och expert på skriftlig kommunikation.

Kursansvarig är Roland Svensson, KEF.

 

Målgrupp

Kursen riktar sig till ekonomer, controllers, verksamhetsekonomer, handläggare, chefer och assistenter som vill utveckla sin kommunikativa förmåga samt förmåga att skriva be ett begripligt och tydligt sätt.

 

 

Pris

Medlem: 9 900 kr
Icke-medlem: 10 900 kr

Boka senast  30 juni och få 1000 kr i rabatt!

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Arrangör

KEF

Sista anmälningsdag

16 aug, 2019

Anmälan

Ett kurstillfälle i kursen

Att skriva och tala ekonomi

https://www.kef.se/wp-content/uploads/2016/11/divider_image_17.png

Distansutbildningar hos KEF

Vårens kurser hos oss på KEF kommer att genomföras som distansutbildningar.

Deltagare som är anmälda till någon av vårens kurser bli kontaktade av oss med information om hur man deltar i utbildningen på distans. Du som redan är anmäld till en kurs i vår behöver därför inte boka om dig för att delta i våra distanskurser, alla kursbokningar till och med juni 2020 flyttas automatiskt över till distansutbildningarna.

Läs mer