Att skriva och tala ekonomi

Datum/Tid
Datum: 29 sep, 2020 - 30 sep, 2020
Tid: 09:30 - 16:00

Ort
Distansutbildning


Samtliga utbildningar hos oss på KEF kommer att genomföras på distans tills dess att Folkhälsomyndigheten ändrar sina restriktionerna för möten och resor. Därefter hoppas vi kunna erbjuda deltagande både på plats och via webbsändning.

 

– Kommunicera kunskap effektivt!

Program – Att tala och skriva ekonomi pdf) 

 

Tycker du att siffrorna i budgeten, resultaten och statistiken talar för sig själva? Det gör de till en del – men alla kan inte förstå dem utan hjälp. Kursen ”Att skriva och tala ekonomi” vänder sig till dig som ibland får i uppdrag att presentera och förklara siffrorna i text eller tal. Kursen ger dig konkreta verktyg för att få dina läsare och lyssnare att verkligen förstå och acceptera dina resultat.

Kursen jämför förutsättningarna för talad och skriven kommunikation. Den ena dagen ägnar vi åt att förmedla sifferbaserad information i tal, den andra dagen åt att jobba med skrivandet.

 

Kursen utgör även en del av det basutbud som krävs för att bli certifierad kommunalekonom, nivå 3 ”Metoder och kommunikation”.

 

Föreläsare

Kursen leds av Marie-Louise Zeisig, retorikkonsult och expert på muntlig presentation, och Maria Hultberg, språkkonsult och expert på skriftlig kommunikation.

Kursansvarig är Roland Svensson, KEF.

 

Målgrupp

Kursen riktar sig till ekonomer, controllers, verksamhetsekonomer, handläggare, chefer och assistenter som vill utveckla sin kommunikativa förmåga samt förmåga att skriva be ett begripligt och tydligt sätt.

Pris

Medlem: 10 400 kr
Icke-medlem: 11 400 kr

Boka senast 30 juni och få 1 000 kr i rabatt!

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Arrangör

KEF

Sista anmälningsdag

28 aug, 2020

Anmälan

Ett kurstillfälle i kursen

Att skriva och tala ekonomi

https://www.kef.se/wp-content/uploads/2016/11/divider_image_17.png