Att skriva och tala ekonomi

Kursform: KEF
Mer information om kursen: Att skriva och tala ekonomi 

Datum & Tid

Datum: 26 sep, 2017 - 27 sep, 2017 Tid: 10:00 - 16:30

Plats: Saturnus Konferens

Tycker du att siffrorna i budgeten, resultaten och statistiken talar för sig själva? Det gör de – men alla kan inte förstå dem utan hjälp. Kursen Att skriva och tala ekonomi vänder sig till dig som ibland får i uppdrag att presentera och förklara siffrorna. Kursen ger dig konkreta verktyg för att få dina läsare och lyssnare att verkligen förstå och acceptera dina resultat.

Kursen leds av Marie-Louise Zeisig, retorikkonsult och expert på muntlig presentation, och Maria Hultberg, språkkonsult och expert på skriftlig kommunikation.

Kursens innehåll

Kursen jämför förutsättningarna för talad och skriven kommunikation. De delar som förenar all kommunikation går vi igenom gemensamt, men då och då delar vi upp gruppen så att du får fokusera på en sak i taget. Här får du ett smakprov på kursinnehållet.

  • Möjliggör kunskapsöverföring
    Hur får man mottagarna att förstå, acceptera och ta till sig budskapet? Det handlar både om att välja rätt fakta och om att presentera den väl. Vissa förslag och resultat är så slående att mottagarna förstår direkt att de är bra, men ofta behöver vi argumentera för att mottagarna ska se styrkan i dem. Här får du grunderna i övertygande argumentation.
  • Talandets hantverk
    Här får du lära dig att förbereda och strukturera olika typer av muntlig kommunikation, hitta fiffiga inledningar och inspirerande avslutningar och hålla presentationen levande där emellan. I den muntliga kommunikationen har du direktkontakt med åhörarna, och din personliga framtoning blir viktig: hur du skapar kontakt, levererar fakta och hanterar frågor på ett sympatiskt och inspirerande sätt. Du får lära dig att använda dig själv som budbärare.
  • Skrivandets hantverk
    Förenkla språket men inte innehållet Det finns några generella knep som gör att en text blir lättare att läsa och förstå. Det kan handla om små ändringar av meningsbyggnaden som gör stor skillnad för läsaren. Ju enklare språket är, desto mer komplicerat innehåll kan läsaren ta till sig.

Att formulera om siffror till ord är svårt men ofta nödvändigt. Vi går igenom flera olika strategier för att skriva om siffror och övar på att använda dem.

Kursinformation

Sista anmälningsdag
26 aug, 2017
Pris

Medlem: 8 500 kr
Icke-medlem: 9 300 kr

Boka före den 1 augusti och få 500 kr i rabatt!

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram