Budgetdagen

Form: KEF
Mer information: Budgetdagen 

Datum & Tid

Datum: 11 dec, 2020 Tid: 09:00 - 16:00

Plats: Distansutbildning, Distansutbildning

 

Kommunalekonomernas förening bjuder in till de årligen återkommande budgetdagarna. I år har två dagar blivit en dag och vi kör digitalt på grund av rådande omständigheter. Budgetdagen är en konferens för dig som arbetar med budget och uppföljning, centralt eller på förvaltning. Du får lyssna till inspirerande föreläsare och blir uppdaterad med nyheter.

 

Program – Budgetdagen (pdf)

 

Innehåll

Kommunalekonomernas förening arbetar för att stödja medlemmarna i deras yrkesroller genom att bland annat tillhandahålla kompetensutveckling. Avsikten med ”Budgetdagen” är att belysa ett antal aktuella ämnen inom kommunal ekonomi som ger dig möjlighet att skapa en ännu kvalitativare ekonomistyrning med inriktning mot budgetprocess och dokument. I år kretsar fokus kring hur Corona-pandemin påverkar samhället och kommunsektorn ur olika perspektiv.

 

 • Ekonomiska förutsättningar för kommuner och regioner
  Niklas Johansson på SKR ger dig senaste nytt avseende ekonomiska förutsättningar och skatteprognoser för kommuner och regioner.

 

 • Den ekonomiska utvecklingen på global och nationell nivå
  Susanne Spector ger oss en bild av hur Nordea ser på en ekonomiska trenderna på global och nationell nivå.

 

 • Styrning i Stockholm stad - en vetenskaplig studie
  25 års styrning (1991-2016) i Stockholms stad. Vart är styrningen i kommunerna på väg? Går det att tala om effektiv styrning? Styrningen av kommunerna väcker många frågor om det kommunala samhällsuppdraget i framtiden vilket är mycket intressant att reflektera över. Denna studie, som presenteras av Roland Almqvist som är professor vid Stockholms universitet, har tidigare presenteras både på forskningskonferenser samt i diverse praktiska sammanhang och då väckt stort intresse.

 

 • Hur arbetar vi i Sjöbo med ekonomistyrning?
  Sjöbo kommun har under en längre tid arbetat med att utveckla och förbättra sin ekonomistyrning. Ann-Christin Walméus som är ekonomichef i kommunen delar med sig av sina erfarenheter kring arbetet med att förbättra ekonomistyrningen.

 

 • Hur budgeterar och styr vi i Corona tider?
  Samuel Lundkvist
  från Skellefteå kommun och Emil Gisslow från Västra Götalandsregionen reflekterar hur ”Corona-pandemin” påverkar deras arbete med styrning och uppföljning i kommunen och regionen. Ser budgetprocessen annorlunda ut och vilka svårigheter har pandemin skapat i styrningen?

 

 • Aktuella redovisningsfrågor
  Ola Eriksson
  från KEF lyfter fram aktuella frågeställningar och nyheter som påverkar budget och redovisning.

 

Föreläsare

Budgetdagen leds av Hans Pettersson från KEF.
Vi får lyssna på Niclas Johansson från SKR, Susanne Spector från Nordea, Roland Almqvist från Stockholms universitet och Ola Eriksson från KEF. Vidare medverkar Ann-Christin Walméus från Sjöbo kommun, Samuel Lundkvist från Skellefteå kommun och Emil Gisslow från Västra Götalandsregionen

Information

Sista anmälningsdag
4 dec, 2020
Anmälan
Pris

Medlem: 3 700 kr
Icke-medlem: 4 500 kr

Boka senast 29 oktober och få 500 kr i rabatt!

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Aktuella tillfällen

Sista chansen att anmäla

13 aug, 2021: Föreningsmöte 2021

13 aug, 2021: KEF-dagen

15 aug, 2021: Utveckla mätsystem för verksamhetens processer

18 aug, 2021: Skapa uthålligt fungerande processer

20 aug, 2021: Att skriva och tala ekonomi

Sök innehåll

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram