Coachande förhållningssätt för ekonomer

Kursform: KEF
Mer information om kursen: Coachande förhållningssätt för ekonomer 

Datum & Tid

Datum: 20 apr, 2021 - 21 apr, 2021 Tid: 08:30 - 16:30

Samtliga utbildningar hos oss på KEF kommer att genomföras på distans tills dess att Folkhälsomyndigheten ändrar sina restriktioner för möten och resor. Därefter hoppas vi kunna erbjuda deltagande både på plats och via webbsändning.

 

Hur kan jag bli bättre på att utveckla mig själv och min omgivning?

KEF erbjuder en unik utbildning i coachande förhållningssätt för ekonomer. Du lär dig de viktigaste verktygen för en effektiv kommunikation samt bättre förutsättningar för att vara en del av utvecklingen i din organisation.

Kursen vänder sig till dig som har till uppgift att vägleda och som förväntas kommunicera och involvera övriga i organisationen. Du är exempelvis ekonom/controller eller fungerar som chef eller ledare.

KEF:s utbildning ”Coachande förhållningssätt” är en tvådagarsutbildning som förutsätter arbete nära i grupper, en närhet som skapas genom uppgifter som genomförs i digitala grupprum.

 

Kursinnehåll

Program – Coachande förhållningssätt för ekonomer (pdf)

Kursen är en praktisk inriktad kurs där korta teoretiska pass varvas med praktisk träning i mindre grupper.

Kursen ingår i ”Av KEF certifierad kommunalekonom”. För att få tillgodoräkna sig kursen i certifieringsprogrammet på C-nivå ”Metoder och kommunikation” så examineras kursen genom ett kunskapstest. Även om du inte gått kurser på nivåerna innan, så får du tillgodoräkna dig kursen i certifieringsprogrammet om du gör och klarar kunskapstest som tillhör kursen. Anmälan till kunskapstestet bokas här nedan, intill kursbokningen.

 

Du lär dig följande:

  • Grunderna i coachande förhållningssätt och vad det betyder i min roll
  • Genomgång och praktisk träning:
    – Aktivt lyssnande som grund för utveckling och dialog
    – Samtalsteknik i form av kraftfulla frågor
  • Dialog kring hur jag kan använda det här i min roll på hemmaplan.
  • Genom träning i grupper kommer du vara med medveten om vad du kommer att behöva göra efter kursen.

 

För vem passar kursen?

Kursen vänder sig till dig som har till uppgift att vägleda och som förväntas kommunicera och involvera övriga i organisationen. Du är exempelvis ekonom/controller eller fungerar som chef eller ledare.

 

Föreläsare

Göran Andersson är utbildningsledare inom KEF. Han har mer än 25 års erfarenhet av kommunala verksamhet. Göran har långa erfarenhet som ledare på inom olika nivåer i en kommun såsom ekonomichef samt förvaltningschef inom samhällsbyggnad. Göran är utbildad coach och har stort intresse för ledarskapsfrågor.

 

Kursinformation

Sista anmälningsdag
12 apr, 2021
Pris

Medlem: 5 900 kr
Icke-medlem: 6 600 kr

Boka senast 20 februari och få 700 kr i rabatt!

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Anmälan är bindande. Om Du får förhinder, överlåt din plats till en kollega i stället! Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda deltagare.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram