Digital koncernredovisning

Form: KEF
Mer information: Digital koncernredovisning 

Datum & Tid

Datum: 23 apr, 2021 Tid: 09:00 - 12:00

Samtliga utbildningar hos oss på KEF kommer att genomföras på distans tills dess att Folkhälsomyndigheten ändrar sina restriktioner för möten och resor. Därefter hoppas vi kunna erbjuda deltagande både på plats och via webbsändning.

 

Digital koncernredovisning – slut på manuellt arbete i Huddinge

Detta seminarium kan ses som en fortsättning på seminariet den 22/4 ”Digitala bokslutsspecifikationer – slut på manuellt arbete i Huddinge”. Anmälan till den 22/4 görs i separat anmälan.

 

Seminarieinnehåll

Innehåll: Digital koncernredovisning– slut på manuellt arbete i Huddinge (pdf)

Dagens seminarium ger dig som arbetar med koncernredovisning ett unikt tillfälle att ta del av hur Huddinge kommun med ett nytt IT-stöd rationaliserat och höjt kvalitén i sitt arbete med koncernredovisningen. Du som deltar idag kommer att få inspiration och konkret kunskap som du kan tillämpa i ditt eget arbete.

 

Seminarieinnehåll

Lagstiftaren är tydlig i regelverken där fokus går mer mot ett koncernperspektiv än tidigare. Många kommuner väljer att samverka med andra kommuner genom att bilda olika kommunföretag (bolag, förbund och gemensamma nämnder). Detta ställer högre krav på ekonomifunktionen med smartare och effektivare hantering av bokslutsprocessen utifrån ett koncernperspektiv.

Seminariet behandlar aktuella koncernredovisningsfrågor, bokslutsprocessen samt en presentation av en digital lösning av koncernredovisningen i samarbete med vår KEF-partner KomRedo.

Med i diskussionen är även Huddinge kommun, som gått från en manuell hantering till en digital lösning som hanterar hela koncernredovisningsprocessen.

Vi kommer på seminariet att gå igenom praktiska exempel på hur Huddinge i sin IT-lösning både effektiviserat och säkerställt kvalitén i sitt arbete med koncernredovisningsprocessen.

 

För vem passar seminariet?

Dagarna passar för dig som är direkt involverad i arbetet med bokslut och/eller på annat sätt bidrar med underlag till bokslutet i kommunen.

 

Leder seminariet

Moderator

Göran Andersson, KEF

Medverkande

  • Camilla Karlsson, Vd, ägare KomRedo (KEF-partner)
  • Jeanette Sätterqvist, Redovisningsansvarig Huddinge kommun
  • Sinan Simsek, Redovisningscontroller Huddinge kommun
  • Harri Kiviharju, Redovisningschef, Huddinge kommun
  • Ola Eriksson, Redovisningsexpert, tidigare kanslichef KEF

 

 

Information

Sista anmälningsdag
12 apr, 2021
Pris

Medlem: 1600 kr
Icke-medlem: 2 200 kr

Boka senast 20 mars och få 400 kr i rabatt!

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Anmälan är bindande. Om du får förhinder, överlåt din plats till en kollega i stället!
Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda deltagare.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram