Effektivt RS-arbete med budget och prognos

Form: KEF

Datum & Tid

Datum: 1 jun, 2021 Tid: 08:30 - 12:00

Samtliga utbildningar hos oss på KEF kommer att genomföras på distans tills dess att Folkhälsomyndigheten ändrar sina restriktioner för möten och resor. Därefter hoppas vi kunna erbjuda deltagande både på plats och via webbsändning.

 

Alla kommuner sliter mer eller mindre med sitt räkenskaps-sammandrag, RS. Vissa kommuner lägger helt otroligt mycket tid och lämnar in sent. För vissa kommuner så går det relativt enkelt. Det borde finnas möjligheter minska tiden det går åt till RS. Vi kommer få höra hur systemet Budget och prognos kan hjälpa till.

 

Konferensinnehåll

Kursinnehåll – Effektivt RS arbete med budget och prognos (pdf)

På konferensen kommer SCB att berätta det senaste från inlämningen som gjordes i våras. Arbetet med RS 2021 har inte startat upp ännu, men vad kan göras för att arbetet ska bli lite mindre betungande nästa gång.

Visma kommer att berätta och visa hur deras system kan hjälpa till att arbeta effektivt med RS inlämningen. Det blir både allmän beskrivning men de visar också hur principerna för hur data tas fram.

 

Du lär dig följande:

  • Senast nytt om RS
  • Hur hjälper Budget och prognos till att lösa inlämningen

 

För vem passar konferensen?

Konferensen vänder sig till dig som är intresserad av räkenskapssammandrag och som använder Budget och prognos eller om du bara är intresserad av hur andra system löst arbetet med RS.

 

Konferensledare

Konferensledare är Göran Andersson som är verksam inom KEF och har mer är 25 års erfarenhet av kommun verksamhet inom nästa alla verksamhetsområden i en kommun.

 

Föreläsare

Sanda Lindgren och Henrik Mundt från insamlingsenheten SCB.

Catarina Hallberg är ekonomikonsult på Visma, med mångårig erfarenhet av kommunal redovisning samt uppsättning av ekonomisystem. Catarina har jobbat med Vismas system i 12 år, dels som Controller i Mörbylånga kommun och de senaste 6 åren som konsult. Catarina har stor erfarenhet av SCB:s RS.

 

Information

Sista anmälningsdag
24 maj, 2021
Pris

Medlem: 1 500 kr
Icke-medlem: 1 700 kr

 

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Anmälan är bindande. Om du får förhinder, överlåt din plats till en kollega i stället!
Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda deltagare.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram