Ekonomichefsdagarna 2022

Form: KEF
Mer information: Ekonomichefsdagarna 2022 

Datum & Tid

Datum: 13 jan, 2022 - 14 jan, 2022 Tid: 11:00 - 12:00

Plats: Distansutbildning, Distansutbildning

Obs!
Ekonomichefsdagarna 2022 genomförs digitalt

11 januari, 2022

På grund av hög smittspridning i samhället för närvarande, kommer inte Ekonomichefsdagarna 2022 att bli den fysiska mötesplats som många av oss hoppades på. Merparten av deltagarna har redan bokat om till den digitala versionen.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har under måndagen den 10 januari också lämnat besked om nya restriktioner som träder i kraft den 12 januari. Bland annat gäller att alla som kan arbeta hemifrån ska göra det.Mot bakgrund av den starkt försämrade situationen när det gäller smittspridningen, kommer Ekonomichefsdagarna 2022 därför att bli ett helt digitalt evenemang.
Du som fortfarande är anmäld till det fysiska mötet kommer att bokas om till den digitala versionen av oss på kansliet. Meddela oss om du ändå är intresserad av att delta på plats på Hilton Slussen. Det är i så fall möjligt – skicka mejl till medlem@kef.se.

 

 

Program

Program – Ekonomichefsdagarna 2022 (pdf)

 

Dag 1– Torsdag 13 januari

Kl. 11.00 

Välkommen till ekonomichefsdagarna 2022!

Samuel Lundqvist, Ordförande i KEF 

 

Kl. 11.10

Vad är hållbar ekonomisk utveckling och vad innebär det i praktiken i en kommun eller region?

Vad är hållbar ekonomisk utveckling och vad innebär det i praktiken? Hur kan den ekonomiska dimensionen i Agenda 2030 fungera som motor i omställningen? Detta är något som den nationella samordnaren för Agenda 2030 vill fördjupa samtalet kring för att förtydliga den ekonomiska dimensionens relation till de andra två dimensionerna i hållbar utveckling, dvs. den miljömässiga och den sociala dimensionen. 

Gabriel Wikström, Nationell samordnare för Agenda 2030

 

Kl. 12.00 – Lunchpaus

 

Kl. 13:15

Samspel och rävspel i kommuner och regioner 

Av nödvändighet förändras våra arbetsroller från solitära hjältar till mer pragmatiska samspelare. I en organisation med gruppdynamiska processer bestående av mångfald (ibland enfald) och olikhet behövs spelskicklighet för att vi ska komma vidare tillsammans. 

Åsa Lundquist Coey, Doktor (Ph.D) i Management & Complexity, University of Hertfordshire. Författare till fem böcker, bland annat ”Samspel och Rävspel - ideal och verklighet på jobbet” 

 

Kl. 14.30

AI och ekonomichefen 

Med ökad digitalisering följer nya möjligheter att utnyttja AI och avancerad intelligens som ett komplement till våra ekonomi- och affärssystem. Men är vi redo för detta? Vad innebär AI sett utifrån ett ekonomisystem och vad krävs av kunden och ekonomichefen för att kunna tillgodogöra sig de möjligheter som uppstår med AI? 

Jonas Andersson, VD HerbertNathan 

 

Kl. 15.15 – Paus

 

Kl. 15.45 

Prisutdelning: Årets kommunalekonomiska examensarbete 

Åsa Hedin Karlsson, Styrelseledamot KEF 

 

Kl. 16.00 

Det blir aldrig som man har tänkt sig 

När särskilda händelser inträffar tar utvecklingen ett snabbt språng eller byter riktning. Det är mycket som har ställts på ända till följd av coronapandemin. Pandemin kan komma att ha långsiktig påverkan på hur vi bor, var vi arbetar och när vi reser mm. Den kan också ha både kort- och långsiktig påverkan på efterfrågan på kommunernas och regionernas verksamhet. 

Annika Wallenskog, Chefsekonom, SKR 

 

 

Dag 2– Fredag 14 januari

Kl. 08.15

En effektiv ekonomistyrning i kommuner och regioner – reflektioner kring utredningen! 

Den 24 september, efter ett års arbete, överlämnades slutbetänkandet för ”En effektiv ekonomistyrning i kommuner och regioner” till civilministern. Syftet med utredningen var att ge kommuner och regioner goda förutsättningar att möta framtida utmaningar genom att föreslå ett sammanhållet regelverk for en effektiv ekonomistyrning i kommuner och regioner. 

Hans Petersson, Utbildningsledare på KEF och expert i utredningen om en effektiv ekonomistyrning i kommuner och regioner. 

Inga-Lill Fritsch, Ekonomichef, Sollentuna kommun. Styrelseledamot KEF 

 

Kl. 09.45

I varandras skor

Nu när vi kickar ut pandemin och skakar av oss den våtaste filten i modern tid blir det ännu mer viktigt att på riktigt se behov och möjligheter och gå i varandras skor.

Hur skapar en verkligt värde tillsammans med dem en är till för? Det finns inga mirakelmediciner eller färdiga recept, men rätt frågor och rätt förhållningssätt hjälper. 

Klas Hallberg, Föreläsare, författare och husfilosof. Stora Talarpriset – Sveriges bästa talare 2018. En av världens nio bästa föreläsare enligt oberoende speakerrating.com.

 

Det finns möjlighet att köpa Klas Hallbergs bok, "I kundens skor" till rabatterat pris samt fraktfritt, via länken nedan:

Beställ boken

 

 

Kl. 11.10

Riksbankens syn på den ekonomiska utvecklingen och utmaningar för svensk ekonomi

Under coronakrisen har centralbanker bedrivit en expansiv penningpolitik. Även finanspolitiken är expansiv – i Sverige och i vår omvärld. I takt med att det ekonomiska läget fortsätter att förbättras aktualiseras frågan om vad centralbankerna kommer att göra med de stora obligationsinnehaven och sina styrräntor.

Stefan Ingves, Riksbankschef

 

Kl. 12.00 – Avslut

Information

Sista anmälningsdag
12 jan, 2022
Anmälan

 

Digitalt deltagande:

Platser kvar, kontakta admin!

Pris för att delta digitalt är samma som för att delta på plats.

Pris

Medlem: 7 500 kr
Icke-medlem: 8 500 kr

Boka senast 5 november och få 1 000 kr i rabatt!

Seminarieavgiften inkluderar fika och lunch båda dagarna samt middag den 13/1.

 

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Anmälan är bindande. Om du får förhinder, överlåt din plats till en kollega i stället!
Vi förbehåller oss rätten att ställa in evenemanget vid för få anmälda deltagare.

 

Aktuella tillfällen

Sök innehåll

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram