Ekonomichefsdagarna 2022

Form: KEF
Mer information: Ekonomichefsdagarna 2022 

Datum & Tid

Datum: 13 jan, 2022 - 14 jan, 2022 Tid: 11:00 - 12:00

Plats: Hilton Stockholm Slussen, Stockholm

Ekonomichefsdagarna

Nu samlar vi välfärdssektorns ekonomichefer igen!

Ekonomichefsdagarna är en årligen återkommande mötesplats för dig som arbetar på ledande befattningar inom ekonomiområdet i kommun eller region. Här får du möjlighet att lyssna på inspirerande föreläsare, bli uppdaterad med de senaste nyheterna inom ekonomiområdet och chans att nätverka med kollegor från hela landet.

 

Program

Program – Ekonomichefsdagarna 2022 (pdf)

 

Dag 1– Torsdag 13 januari

Kl. 11.00 

Välkommen till ekonomichefsdagarna 2022!

Samuel Lundqvist, Ordförande i KEF 

 

Kl. 11.10

Vad är hållbar ekonomisk utveckling och vad innebär det i praktiken i en kommun eller region?

Vad är hållbar ekonomisk utveckling och vad innebär det i praktiken? Hur kan den ekonomiska dimensionen i Agenda 2030 fungera som motor i omställningen? Detta är något som den nationella samordnaren för Agenda 2030 vill fördjupa samtalet kring för att förtydliga den ekonomiska dimensionens relation till de andra två dimensionerna i hållbar utveckling, dvs. den miljömässiga och den sociala dimensionen. 

Gabriel Wikström, Nationell samordnare för Agenda 2030

 

Kl. 12.00 – Lunch

 

Kl. 13:15

Samspel och rävspel i kommuner och regioner 

Av nödvändighet förändras våra arbetsroller från solitära hjältar till mer pragmatiska samspelare. I en organisation med gruppdynamiska processer bestående av mångfald (ibland enfald) och olikhet behövs spelskicklighet för att vi ska komma vidare tillsammans. 

Åsa Lundquist Coey, Doktor (Ph.D) i Management & Complexity, University of Hertfordshire. Författare till fem böcker, bland annat ”Samspel och Rävspel - ideal och verklighet på jobbet” 

 

Kl. 14.30

AI och ekonomichefen 

Med ökad digitalisering följer nya möjligheter att utnyttja AI och avancerad intelligens som ett komplement till våra ekonomi- och affärssystem. Men är vi redo för detta? Vad innebär AI sett utifrån ett ekonomisystem och vad krävs av kunden och ekonomichefen för att kunna tillgodogöra sig de möjligheter som uppstår med AI? 

Jonas Andersson, VD HerbertNathan 

 

Kl. 15.15 – Fika

 

Kl. 15.45 

Prisutdelning: Årets kommunalekonomiska examensarbete 

Åsa Hedin Karlsson, Styrelseledamot KEF 

 

Kl. 16.00 

Det blir aldrig som man har tänkt sig 

När särskilda händelser inträffar tar utvecklingen ett snabbt språng eller byter riktning. Det är mycket som har ställts på ända till följd av coronapandemin. Pandemin kan komma att ha långsiktig påverkan på hur vi bor, var vi arbetar och när vi reser mm. Den kan också ha både kort- och långsiktig påverkan på efterfrågan på kommunernas och regionernas verksamhet. 

Annika Wallenskog, Chefsekonom, SKR 

 

Kl. 18.30 – Mingel

Kl. 19.00 – Middag och underhållning 

 

Dag 2– Fredag 14 januari

Kl. 08.15

En effektiv ekonomistyrning i kommuner och regioner – reflektioner kring utredningen! 

Den 24 september, efter ett års arbete, överlämnades slutbetänkandet för ”En effektiv ekonomistyrning i kommuner och regioner” till civilministern. Syftet med utredningen var att ge kommuner och regioner goda förutsättningar att möta framtida utmaningar genom att föreslå ett sammanhållet regelverk for en effektiv ekonomistyrning i kommuner och regioner. 

Hans Petersson, Utbildningsledare på KEF och expert i utredningen om en effektiv ekonomistyrning i kommuner och regioner. 

Inga-Lill Fritsch, Ekonomichef, Sollentuna kommun. Styrelseledamot KEF 

 

Kl. 09.45 

Riksbankens syn på den ekonomiska utvecklingen och utmaningar för svensk ekonomi 

Under coronakrisen har centralbanker bedrivit en expansiv penningpolitik. Även finanspolitiken är expansiv – i Sverige och i vår omvärld. I takt med att det ekonomiska läget fortsätter att förbättras aktualiseras frågan om vad centralbankerna kommer att göra med de stora obligationsinnehaven och sina styrräntor. 

Stefan Ingves, Riksbankschef 

 

Kl. 10.45 

I varandras skor

Nu när vi kickar ut pandemin och skakar av oss den våtaste filten i modern tid blir det ännu mer viktigt att på riktigt se behov och möjligheter och gå i varandras skor.

Hur skapar en verkligt värde tillsammans med dem en är till för? Det finns inga mirakelmediciner eller färdiga recept, men rätt frågor och rätt förhållningssätt hjälper. 

Klas Hallberg, Föreläsare, författare och husfilosof. Stora Talarpriset – Sveriges bästa talare 2018. En av världens nio bästa föreläsare enligt oberoende speakerrating.com.

 

Det finns möjlighet att köpa Klas Hallbergs bok, "I kundens skor" till rabatterat pris samt fraktfritt, via länken nedan:

Beställ boken

 

 

Kl. 12.00 – Lunch

 

Logi

Eventuell logi bokar och betalar deltagaren själv. Vi har reserverat ett antal rum på Hilton Stockholm Slussen, som kan bokas fram till och med den 10 december. Pris: 1 330 kr ex. moms. Frukost ingår.
Logi bokas via denna länk:

Boka logi

Information

Sista anmälningsdag
14 dec, 2021
Pris

Medlem: 7 500 kr
Icke-medlem: 8 500 kr

Boka senast 5 november och få 1 000 kr i rabatt!

Seminarieavgiften inkluderar fika och lunch båda dagarna samt middag den 13/1.

 

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Anmälan är bindande. Om du får förhinder, överlåt din plats till en kollega i stället!
Vi förbehåller oss rätten att ställa in evenemanget vid för få anmälda deltagare.

 

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram