Gatustatistik från redovisning och antal till nyckeltal

Datum & Tid

Datum: 21 maj, 2021 Tid: 09:00 - 12:00

Samtliga utbildningar hos oss på KEF genomförs på distans tills dess att Folkhälsomyndigheten ändrar sina restriktioner för möten och resor. Därefter hoppas vi kunna erbjuda deltagande både på plats och via webbsändning.

 

Denna halvdag om gatustatistik kommer vi att gå igenom varför det är så viktigt med gatustatistiken. Alla andra verksamhetsområden som skola samt vård och omsorg lämnar mycket uppgifter i Räkenskapssammandraget. Är inte uppgifter om gator etc lika viktiga?

 

Kursinnehåll

Kursinnehåll – Gatustatistik från redovisning och antal till nyckeltal (pdf)

Denna halvdag om gatustatistik kommer vi att gå igenom varför det är så viktigt med gatustatistiken. Alla andra verksamhetsområden som skola samt vård och omsorg lämnar mycket uppgifter i Räkenskapssammandraget. Är inte uppgifter om gator etc lika viktiga?

 

Kursinnehåll

Kursen kommer att innehålla hur SKR ser på frågan om gatustatistik och presentera information om hur användarråd för gatustatistik ser på inlämningen av uppgifter. Dessutom så är det viktigt att redovisningen är ordnad så att det är lätt att ta fram uppgifterna. Detta gäller även redovisning av investeringar på olika verksamheter.

 

Du lär dig följande:

  • Varför det är viktigt med gatustatistik
  • Idéer om hur du kan ordna redovisningen
  • Hur du kan lägga upp arbetet med att fylla i uppgifterna

 

För vem passar kursen?

Kursen passar för ekonomer och controller inom teknisk verksamhet samt ledare och chefer som är intresserade av styrning och ledning inom gatuverksamheten.

 

Kursledare

Göran Andersson har lång kommunal erfarenhet och är nu verksam inom KEF. Han har lång kommunal erfarenhet både som ekonomichef och förvaltningschef inom samhällsbyggnad. Göran utbildar nu inom bland annat i redovisning som berör den tekniska verksamheterna.

 

Föreläsare

Selda Taner, strateg SKR. Ansvarig för Gatustatistik och arbetar med tillgångsförvaltning av kommunal infrastruktur.

Anna Holmberg är ekonom på Östersunds kommun. Sitter som en av fyra ekonomer på teknisk förvaltningen och är ansvarig för sektorn GataFritid som innehåller mark och anläggning, gata, park, fritid, trafik, el, färdtjänst, fordon, bad, camping samt våra arenor.

 

Information

Sista anmälningsdag
17 maj, 2021
Pris

Medlem: 1 600 kr
Icke-medlem: 1 800 kr

 

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Anmälan är bindande. Om du får förhinder, överlåt din plats till en kollega i stället!
Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda deltagare.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram