Grundkurs i budgetering

Datum/Tid
Datum: 5 mar, 2019 - 6 mar, 2019
Tid: 09:30 - 16:00

Ort
Saturnus Konferens


Kommunalekonomernas förening inbjuder till en tvådagars grundkurs i kommunal budgetering. Utbildningen vänder sig till dig som vill lära dig mer om kommunal budgetering. Speciellt lämplig är den för dig som är ny inom området.

 

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som vill förkovra dig inom kommunal budgetering.

 

Innehåll

Dag 1 behandlar inledningsvis kommunal särarts påverkan på ekonomistyrningen i kommuner och landsting. I samma pass diskuteras också lagstiftningen kring budgeten, budgetprocessen, vanligt förekommande resursfördelningsmodeller, ekonomistyrningsmodeller och avslutningsvis läggs ett beteendeperspektiv på det rollspel som uppkommer i budgetprocessen.
Efter lunch får vi lyssna till en budget/ekonomichef som delar med sig av sina erfarenheter att arbeta praktiskt med budgetarbete i kommuner. Dagen avslutas med ett pass om god ekonomisk hushållning och balanskravet, som är viktiga statliga krav i budgetprocessen.

Större delen av dag 2 kretsar kring det kommunala skatteutjämningssystemet. Dagen avslutas med ett pass kring hur man utformar ett kvalitativt budgetdokument. I samband med detta har vi också en gruppdiskussion kring hur ett kvalitativt budgetdokument utformas.

 

Föreläsare

Hans Petersson, Kommunalekonomernas förening och Henrik Berggren som arbetar på PWC. Vidare medverkar Sigbrith Martinsson, ekonomichef, Kils kommun. Föreläsarna har gedigen erfarenhet av området.

Pris

Medlem: 5 900 kr
Icke-medlem: 6 400 kr

Boka senast den 15 januari och få 500 kr i rabatt!

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Arrangör

KEF

Sista anmälningsdag

3 feb, 2019

Anmälan

Ett kurstillfälle i kursen

Grundkurs i budgetering

https://www.kef.se/wp-content/uploads/2016/11/divider_image_17.png