Grundkurs i moms

Datum/Tid
Datum: 11 Okt, 2018
Tid: 09:30 - 16:30

Ort
Scandic Sjöfartshotellet


På denna grundkurs görs en grundläggande genomgång av de bestämmelser i momslagen som påverkar den kommunala momshanteringen. Vilka varor och tjänster är skattepliktiga respektive undantagna från skatteplikt, vilka avdragsförbud finns för ingående skatt och i vilken omfattning omfattas kommuner av faktureringsskyldigheten. Vi lägger särskilt fokus på sjukvård, tandvård, social omsorg och utbildning som alla är verksamhetsområden som är undantagna från skatteplikt och svarar för huvuddelen av kommunernas verksamhet.

För verksamhet som är undantagen från skatteplikt får kommunen ersättning för ingående skatt från kommunkontosystemet för “dold” moms kommunen måste ersätta entreprenörer för vid upphandling eller bidrag till verksamhet som de bedriver inom områdena sjukvård, tandvård, social omsorg och utbildning.

Under seminariet redovisar vi också nyheter, rättsfall och ställningstaganden från Skatteverket.

Föreläsare

Kursledare är Christina Grape som har lång erfarenhet från kvalificerad skatterådgivning åt kommuner och dess bolag och arbetar på PwC som skatterådgivare åt offentlig sektor.

Målgrupp

Kursen riktar sig till chefer, ekonomer, controllers, verksamhetsekonomer och assistenter som kommer i kontakt med momsfrågor som beslutsfattare eller handläggare i kommunen.

Kursen utgör en del av det basutbud som krävs för att bli Certifierad kommunalekonom. Läs mer här. 

Pris

Medlem: 4 300 kr
Icke-medlem: 4 800 kr

Boka före den 10 augusti och få 500 kr i rabatt!

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Arrangör

KEF

Sista anmälningsdag

11 Sep, 2018

Anmälan

Ett kurstillfälle i kursen

Grundkurs i moms för ekonomer i kommuner och landsting

https://www.kef.se/wp-content/uploads/2016/11/divider_image_17.png