Intern redovisning och kalkylering, grundkurs

Datum & Tid

Datum: 24 maj, 2022 Tid: 08:30 - 16:30

Plats: Distansutbildning, Distansutbildning

 

Självkostnad är viktigt att kunna räkna rätt på. Det påverkar ersättningar inom de mjuka sektorerna, men även inom de tekniska verksamheterna. Den interna redovisningen spelar stor roll i kommunerna.

Utbildningen vänder sig till dig som vill ha mer kunskap i intern redovisning och kalkylering eller som ny ekonom i kommunen. Kursen är anpassad efter basnivån i certifieringen. Kunskaperna som kursen ger går sedan att verifiera via särskilda kunskapstest.

Kursen ingår i ”KEF:s Certifierad kommunalekonom”. För att få tillgodoräkna sig kursen i certifieringsprogrammet på grundläggande nivå så examineras man genom två kunskapstest. Ett kunskapstest för Intern redovisning och ett kunskapstest för Kalkylering. Anmälan till kunskapstestet görs separat här nedanför.

 

Kursinnehåll

Kursinnehåll – Intern redovisning och kalkylering, grundkurs (pdf)

Kursen ger en översikt över de två områdena intern redovisning och kalkylering och är anpassas efter målen för de aktuella kunskapsområdena. Förmiddagen ägnas huvudsakligen åt intern redovisning. Vi börjar med kalkylering innan lunch och sedan resten av dagen.

 

Du lär dig följande:

  • Kommunal basplan och exempel på kodplan
  • Internredovisning och statistikkrav
  • Interna fördelningar och påslag
  • Vad är kund-, leverantör- och anläggningsreskontra
  • Självkostnadskalkylering
  • Nuvärdeskalkylering och återbetalning
  • Gränsdragningen mellan investeringar och drift.


För vem passar kursen?

Målgruppen är ekonomer som vill veta mer om intern redovisning och kalkyleringens grunder. Du kan vara nyanställd inom den kommunala verksamheten eller behöva fylla på dina kunskaper inom områdena.

 

Föreläsare

Göran Andersson är utbildningsledare inom KEF. Han har mer än 25 års erfarenhet av kommunala verksamhet. Göran har långa erfarenhet som ledare på inom olika nivåer i en kommun såsom ekonomichef samt förvaltningschef inom samhällsbyggnad och är certifierad coach.

Information

Pris

Medlem: 4 000 kr
Icke-medlem: 4 700 kr

Boka senast 24 mars och få 700 kr i rabatt!

 

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Anmälan är bindande. Om du får förhinder, överlåt din plats till en kollega i stället!
Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda deltagare.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram