Krets 3: Framtid och digitalisering

Form: KEF

Datum & Tid

Datum: 8 nov, 2021 Tid: 09:00 - 12:00

Plats: Distansutbildning, Distansutbildning

Krets 3 – Jönköpings, Kronoberg, Kalmar och Hallands län Bjuder in till seminarier om framtidstrender och digitalisering.

 

Innehåll

Krets 3: Framtid och digitalisering (pdf)

 

Lyssna på när Annika Wallenskog, chefsekonom på SKR, berättar om 10 trender fram mot år 2030 som påverkar det kommunala och regionala uppdraget.

Annika Wallenskog är chefsekonom på Sveriges kommuner och regioner. Hon är en lysande pedagog och en uppskattad föreläsare. Annika berättar och resonerar kring tänkbara scenarios och vad det kan betyda i våra roller som ekonomer i kommuner och regioner. Annikas hjälper oss lyfta blicken, se sammanhang och översätter dem till ekonomrollen i syfte att motivera och inspirera oss att ta an framtidens utmaningar.

 

Lyssna också på Ingrid Halvorsen och Björn Hagström som berättar om:

Öppna data – vad ÄR det egentligen?

Så kan publicering av ekonomisk information som öppna data underlätta för invånare, företagande, säkerhet och interna processer. De guidar dig genom den nya lagen, pratar om vilka nyttor arbetet kan ge och ger tips utifrån sina erfarenheter.

Björn Hagström är en av Sveriges ledande experter på öppna data. Han har arbetat nationellt med frågan på E-delegationen och inom Örebro kommun. Sedan början på 2016 är Björn konsult med fokus på öppna data och informationshantering och arbetar med kunder som Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), Upphandlingsmyndigheten, Naturvårdsverket och Kronofogden. Björn är även aktiv i IT & Telekomföretagens Dataråd.

Ingrid Halvorsen arbetar som IT-utvecklare på ekonomikontoret i Varbergs kommun. Ingrid och Björn deltar i Vinnovaprojektet National Skalning Öppna Data (NSÖD) som hjälper kommuner och regioner att komma igång och arbeta uthålligt och effektivt med öppna data.

 

Varmt välkomna!
Styrelsen för Krets 3

Information

Sista anmälningsdag
1 nov, 2021
Anmälan
Pris

Medlem: 500
Icke-medlem: 1 000 kr

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Anmälan är bindande. Om du får förhinder, överlåt din plats till en kollega i stället!
Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda deltagare.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram