Krets 7 – Höstkonferens i Tällberg 2019

Form: Krets 7

Datum & Tid

Datum: 7 nov, 2019 - 8 nov, 2019 Tid: 12:00

Plats: Klockargården, Tällberg

Under dagarna kommer vi bland annat få lyssna på Siv Liedholm som brinner för att förändra människors sätt att tänka kring styrnings- och ledningsfrågorna. Under rubriken ”Vad krävs för att kunna utforma en ändamålsenlig och effektiv styrning?” får du möjlighet att utforska flera olika perspektiv på styrning.

 

 Program Krets 7 – Höstkonferens i Tällberg 2019 (pdf)

 

Örebro kommun berättar om hur de har fortsatt utveckla arbetssättet kring nyttorealisering och effekthemtagning, ett arbete som initierades under 2017.

Under konferensens första dag deltar även KEF:s Ola Eriksson, som pratar om ”Etik i yrkesrollen.”

Dag två får vi ta del av Alingsås kommun och Göran Westerlund, digitaliseringsansvarig, som berättar om deras erfarenheter av hur agil utveckling blev nyckel till digitalisering.

Under Helena Sjöholms ledning får vi under ett interaktivt pass om ekonomens utvecklade roll, varva teori och övningar så att du vässar dina kompetenser i coachande samtal.

Vi får även ta del av hur Nordanstigs kommun genom en horisontell helhetsmodell för verksamhetsstyrning genomför ständiga förbättringar i verksamheten, till nytta för medborgarna.

 

 

Föreläsare

 

 • Siv Liedholm
  Siv Liedholm brinner för att förändra människors sätt att tänka kring styrnings- och ledningsfrågorna i offentlig sektor så att verksamheterna kan skapa mer värde för medborgare och företag. Hon är en mycket erfaren process- och förändringsledare och utbildare. Siv driver sedan 10 år tillbaka lärplattformen ”Effektiv styrning” tillsammans med Lars Stigendal. Hon ingår också i konsultnätverket Kvadrat.
 • Ann-Kristin Sundelius
  Controller på Kommunstyrelseförvaltningen i Örebro kommun och ingår i Projektkontoret. Är också koordinator för projektportföljen Digitalt Först, som innehåller kommunens digitaliseringssatsningar.
 • Staffan Wikstedt
  Nationalekonom på Projektkontoret i Örebro kommun. Är ansvarig för Värderingsmodellen som används inom projektstyrningen, men även effektberäkningar i allmänhet.
 • Göran Westerberg.
  Digitaliseringsansvarig Allingsås kommun
 • Helena Sjöholm
  Helena Sjöholm arbetar som konsult specialiserad på offentlig sektor på Public Partner. Hon har själv mångårig chefserfarenhet från arbete i kommuner och är utbildad ekonom. Helena är även certifierad coach (ICF).
 • Carina Nilsson
  Processledare/utredare Nordanstigs kommun
 • Ola Eriksson
  Kommunalekonomernas förening

 

Information

Sista anmälningsdag
13 okt, 2019
Anmälan
Pris

Konferensavgiften är 2 475 kronor per person. (Enkelrum, 2 luncher och en middag ingår).

För deltagare som ej önskar rum är kostnaden 1 850 kronor per person. Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram