Krets 7 – Höstkonferens

Form: Krets 7
Mer information: Krets 7 – Höstkonferens 

Datum & Tid

Datum: 11 nov, 2021 - 12 nov, 2021 Tid: 12:00

Plats: Klockargården, Tällberg

Kompetensutveckling och nätverkande i Tällberg

Äntligen kan vi hälsa er välkomna till en kretsträff igen. Vi skapat en fullspäckad agenda som sträcker sig från lunch till lunch i det vackra Tällberg i dagarna två. Förutom ett antal seminarium kommer vi har möjlighet till nätverkande. Nedan ser ni vilka programmet för dagarna två:

Innehåll

Krets 7 – Höstkonferens i Tällberg (pdf)

Från noll koll till stenkoll

Maria Westerlund från Ludvika kommun presenterar hur deras inköpsstyrning både har givit ordning och också en god leverantörstrohet.

Controllern som kommunikatör

Dagens controllers skriver mycket och till olika mottagare, dessutom kan mottagarna ha mycket olika kunskap om ekonomi. Det är lätt att förutsätta att alla som jobbar i kommunen förstår vad nettokostnadsutveckling och balanskravsresultat är men om de inte gör det då? Maria Hultberg kommer att tala om hur man skriver begripligt, korrekt och effektivt. Målet är att mottagaren ska förstå innehållet utan att behöva ställa frågor till skribenten, och dessutom förstår vad den förväntas göra med innehållet.

Kommunsektorns utveckling

Från Kommuninvest kommer Erik Törnblom och ger oss en genomgång av kommunsektorns utveckling med fokus på demografi, investeringar och låneskuld med koncernperspektivet i centrum. Även frågor om att äga eller hyra verksamhetsfastigheter, ekonomistyrning och skuldförvaltning behandlas.

En effektivare ekonomistyrning i kommuner och regioner

Under 2020 fick en särskild utredare i uppdrag att bedöma om nuvarande regelverk för ekonomisk förvaltning i kommunallagen utgör en bra grund för en effektiv ekonomistyrning i kommuner och regioner. Syftet med utredningen var att ge kommuner och regioner goda förutsättningar att möta framtida utmaningar genom att föreslå ett sammanhållet regelverk för en effektiv ekonomistyrning i kommuner och regioner. Uppdraget ska redovisades i september 2021. Vi får lyssna på Hans Petersson, KEF, som har varit expert i utredning. Han presenterar och reflekterar över förslaget.

Våra pensioner

KPA medverkar och kommer att prata om pensionskostnader inom offentlig sektor. Chans att ställa frågor till en specialist på området.

Information

Sista anmälningsdag
5 nov, 2021
Anmälan
Pris

2 700 kr för medlemmar och 3 150 kr icke medlemmar. Priset inkluderar lunch, fika, middag samt logi.

Deltagande på dagarna utan logi 1 600 kr för medlemmar (2 050 kr för icke medlemmar).

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram