Krets 8 Ekonomiutvecklingsdagar hösten 2017

Form: Krets 8

Datum & Tid

Datum: 16 nov, 2017 - 17 nov, 2017 Tid: 12:00

Plats: Hussborg Herrgård, Ljungaverk

KEF Krets 8 (Västernorrlands och Jämtlands län) inbjuder dig återigen till de traditionsenliga Ekonomiutvecklingsdagarna - en utvecklande mötesplats för alla som är intresserade av ekonomi inom kommuner och landsting!
Konferensen äger denna gång rum på Hussborg Herrgård & Konferens nära Ljungaverk. En anrik anläggning från 1800-talets mitt som med sitt vackra och rofyllda läge erbjuder en inspirerande och kreativ mötesplats för kretsens medlemmar. Välkommen!

Konferensen vänder sig främst till ekonomer som arbetar inom kommuner och landsting. Den erbjuder som vanligt ett brett och intressant innehåll. Avsikten med programmet är att uppdatera och utveckla din kompetens i olika aktuella och relevanta ämnen inom ekonomiområdet. Samtidigt erbjuds du möjlighet att underhålla och utöka ditt nätverk inom yrkesområdet genom att i en trevlig miljö utbyta erfarenheter och umgås med kollegor som arbetar med liknande arbetsuppgifter i närområdet. Under dagarna kommer i huvudsak följande programpunkter att behandlas:

Program
» Så möter du behoven för ekonomifunktionen! Dag Pettersson, Account Manager, Visma, ger dig en introduktion till hur de arbetar för att tillgodose behoven för ekonomifunktionen genom Vismas ekonomisystem. Du får också ta del av deras senaste tankar kring smarta lösningar som i framtiden kan hjälpa dig och din ekonomifunktion att arbeta mer effektivt.

» Det makroekonomiska läget! Andreas Wallström, chefsanalytiker Nordea Markets, ger dig den senaste aktuella bedömningen om det ekonomiska läget. En intressant makroekonomisk analys över den ekonomiska situationen och utvecklingen i världen samt vilka faktorer som påverkar Sverige och den offentliga sektorn.

» Lyfta bokföring till molnen! Lars Albinsson, innovatör, CEO och grundare av Maestro Management AB, tar oss med på en intressant resa kring den digitala revolutionen. Han kommer att prata om innovation och hur vi kan förändra arbetssätt och effektivisera processerna. Finns det verkligen rum för administration i framtidens byggnader? Vad gör du när robotar bygger hus och sköter bokföringen?

» Aktuella kommunalekonomiska frågor & Resursfördelningsmodeller! Johan Skeri, Utbildningsledare KEF, ger dig en uppdatering av aktuella kommunalekonomiska frågor från
kommunalekonomernas förening. Vidare får du en intressant genomgång av olika förekommande resursfördelningsmodeller som tillämpas inom den kommunala ekonomin.

» Den nya värdeskapande tjänstelogiken! Martin Fransson, ekonomie doktor vid CTF Karlstad Universitet och en av författarna till boken ”Tjänstelogik för offentlig förvaltning” ger dig en intressant föreläsning om hur kommuner och landsting kan bli mer effektiva med en ny aktiv värdeskapande tjänstelogik.

Information

Sista anmälningsdag
1 nov, 2017
Pris

Medlem: 3 400 kr
Icke-medlem: 4 100 kr

Logi (enkelrum) tillkommer

Boka före den 16 oktober och få 500 kr i rabatt!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram