Krets 8 - Informationsdag Moms

Form: Krets 8
Mer information: Krets 8 - Informationsdag Moms 

Datum & Tid

Datum: 21 feb, 2019 Tid: 08:30 - 15:00

Plats: Quality Hotel Sundsvall, Sundsvall

Kommunalekonomernas förening krets 8 inbjuder dig till en informationsdag om moms (mervärdesskatten) i kommuner, landsting/regioner och kommunal- & samordningsförbund tillsammans med kunniga skatteinformatörer från Skatteverket i Jönköping som ansvarar för mervärdesskatten för kommuner och landsting.

Utbildningen vänder sig till dig som vill veta mer om moms i kommuner, landsting/regioner och kommunal- & samordningsförbund samt till dig som vill uppdatera dina kunskaper med aktuella förändringar i lagstiftning och normgivning.

Syftet är att ge dig kunskap om hur kommuner, landsting och kommunal- & samordningsförbund ska hantera momsfrågor, förmåner, representation, köp av varor från utlandet m.m.

Vi går igenom grundläggande begrepp inom momsen samt regler för moms och momsersättning i kommunal verksamhet. Vi informerar om vad som gäller förmånsbeskattning i allmänhet och tittar närmare på några vanliga förmåner. Vi går även igenom vad du ska tänka på vid intern och extern representation samt moms vid köp av varor och tjänster från utlandet. Du får även ta del av vanliga frågor (och dess svar) inom dessa områden.

 

Programpunkter

Program - Informationsdag Moms (pdf)

  • Grundläggande om moms – genomgång av grundläggande begrepp inom momsen
  • Moms i kommunen – reder ut momspliktig och momsfri verksamhet samt de regler som gäller för momsersättningen till kommuner (dels för ingående moms och dels enligt schablon)
  • Förmåner – vad är förmåner och vad gäller vid beskattningen
  • Representation – genomgång av representation, som är ett undantag från kostförmånen, och vad gäller för momsen vid representation
  • Köp av varor och tjänster från utlandet, EU-moms – genomgång av vilka regler som gäller vid köp från utlandet
  • Byggmoms, bolagsmoms och kassamoms
  • Frågor och svar – vi tittar på faktiska frågor vi fått in på de olika områdena ovan och hur vi besvarat dem

Föreläsare

Informationsdagen leds av Nina Albers och Fredric Ottozon, bägge skatteinformatörer vid Skatteverket i Jönköping som ansvarar för mervärdesskatten för kommuner och landsting.

 

Hjärtligt välkomna till en innehållsrik och aktuell momsdag!

 

 

Information

Sista anmälningsdag
19 feb, 2019
Anmälan
Pris

Medlem: 2 400 kr
Icke-medlem: 3 400 kr

Boka senast 13 februari och få 500 kr i rabatt!

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram