Kunskapsresa – Vad gör Estland så framgångsrikt i digitalisering av publika tjänster?

Datum/Tid
Datum: 2 jun, 2020 - 4 jun, 2020
Tid: 08:00 - 17:00


Kunskapsresa till Estland 2–4 juni 2020

-Vad gör Estland så framgångsrikt i digitalisering av publika tjänster?

 

KEF har etablerat kontakter i Estland som innebär att vi kan erbjuda en kunskapsresa till Tallinn för att ta del av deras arbete med digitalisering av publika tjänster. Under två dagar, 2 juni till och med 4 juni 2020, har vi möjlighet att på ett nära håll få ta del av deras arbete med digitalisering och AI kopplat till offentliga tjänster. Du får tillfälle att både lyssna och samtala med representanter från kommuner och leverantörer av digitaliseringstjänster till kommuner.

Vi har även ett inplanerat besök på svenska ambassaden i Tallinn för information om hur ett kunskapsutbyte mellan svenska och estniska kommuner kan utvecklas. Dessutom hur samarbete mellan svenska och estniska företag kan utvecklas avseende tjänster och IT-stöd till offentlig verksamhet. Det digitala ledarskapet är väl utvecklat i Estland och vi får på ambassaden även ta del av bakgrunden till att det utvecklats så snabbt.

I Estland är idag 99 procent av de statliga tjänsterna online, vilket är unikt i världen. Sedan 2014 erbjuder Estland, som första land, ett digitalt medborgarskap för människor från hela världen. Medborgarskapet ska bland annat göra det lättare att starta företag i landet.

 Estland var det första landet att införa e-röstning och idag har i stort sett hela befolkningen elektroniska ID-kort, oavsett ålder. Du kan även Läs gärna mera om Estlands framgångar och arbete inom digitalisering på e-estonia.com.

Allt ovanstående är bakgrunden till varför KEF ser det som så intressant att etablera kontakter med kollegor inom kommunal verksamhet och företag i Estland som är verksamma med digitaliseringen av den kommunala sektorn.

 

Program – Kunskapsresa – Vad gör Estland så framgångsrikt i digitalisering av publika tjänster? (pdf)

 

Vad kommer Kunskapsresan att innehålla?

Vi kommer att träffa ansvariga från Estniska kommuner som framgångsrikt digitaliserat tjänster till medborgarna. Du får ta del av konkreta exempel och tillämpningar. Vi får ta del av hur digitaliseringsprojekt startats, byggts upp, implementerats och förvaltas. Vi får även träffa företag som kommunerna samarbetat med i dessa projekt och ta del av deras erfarenheter och kunskap om digitalisering.  De områden vi berör är följande;

  • e-Healtcare
  • e-Governance
  • e-Education
  • e-Healthcare
  • e-Smartcity

 

Mer information

För ytterligare information om kunskapsresan, skicka ett mail eller ring till Kella Norlander eller Roland Svensson som ansvarar för denna resa och kommer att leda den under de dagar vi är i Tallinn.

Kella Norlander, KEF, 070-233 54 80 eller kella.norlander@kef.se

Roland Svensson, KEF, 072-065 00 57 eller roland.svensson@kef.se

 

Pris

Medlem (exkl. hotell): 12 900 kr
(Boka senast 31 mars: 11 900 kr) 

Icke medlem (exkl. hotell): 15 000 kr
(Boka senast 31 mars: 13 500 kr) 


Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Anmälan är bindande. Om du får förhinder, överlåt din plats till en kollega i stället!
Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda deltagare.

Bli medlem i KEF
Medlemskap i KEF kostar endast 350:-/år. Inkluderar rabatt på kurser seminarier samt tillgång till vår tidning Kommunal Ekonomi. Du blir medlem genom att anmäla ditt intresse här på KEF:s hemsida “Bli medlem”»

 

 

Arrangör

KEF

Sista anmälningsdag

31 mar, 2020

Anmälan

Ett kurstillfälle i kursen

Kunskapsresa – Vad gör Estland så framgångsrikt i digitalisering av publika tjänster?

https://www.kef.se/wp-content/uploads/2016/11/divider_image_17.png

Distansutbildningar hos KEF

Vårens kurser hos oss på KEF kommer alla att genomföras som distansutbildningar, med undantag för två kurser: ”Coachande förhållningssätt” samt ”Arkivering och hantering av räkenskapsinformation”. Dessa två kurser innehåller moment som gör att de inte fungerar att genomföra som distanskurs och flyttas i stället till hösten. 

Deltagare som är anmälda till någon av vårens kurser bli kontaktade av oss med information om hur man deltar i utbildningen på distans. Du som redan är anmäld till en kurs i vår behöver därför inte boka om dig för att delta i våra distanskurser, alla kursbokningar till och med juni 2020 flyttas automatiskt över till distansutbildningarna.

Läs mer