Moms för ekonomer i kommuner och regioner, grundkurs

Datum & Tid

Datum: 12 mar, 2020 Tid: 09:30 - 16:30

Program - Moms för ekonomer i kommuner och regioner, grundkurs (pdf)

På denna grundkurs görs en grundläggande genomgång av de bestämmelser i momslagen som påverkar den kommunala momshanteringen. Vilka varor och tjänster är skattepliktiga respektive undantagna från skatteplikt, vilka avdragsförbud finns för ingående skatt och i vilken omfattning omfattas kommuner av faktureringsskyldigheten. Vi lägger särskilt fokus på sjukvård, tandvård, social omsorg och utbildning som alla är verksamhetsområden som är undantagna från skatteplikt och svarar för huvuddelen av kommunernas verksamhet.

För verksamhet som är undantagen från skatteplikt får kommunen ersättning för ingående skatt från kommunkontosystemet för "dold" moms kommunen måste ersätta entreprenörer för vid upphandling eller bidrag till verksamhet som de bedriver inom områdena sjukvård, tandvård, social omsorg och utbildning.

Under seminariet redovisar vi också nyheter, rättsfall och ställningstaganden från Skatteverket.

Kursen utgör även en del av det basutbud som krävs för att bli certifierad kommunalekonom.

 

Föreläsare

Kursledare är Christina Grape som har lång erfarenhet från kvalificerad skatterådgivning åt kommuner och dess bolag och arbetar på PwC som skatterådgivare åt offentlig sektor. Kursansvarig är Roland Svensson, KEF.

 

Målgrupp

Kursen riktar sig till chefer, ekonomer, controllers, verksamhetsekonomer och assistenter som kommer i kontakt med momsfrågor som beslutsfattare eller handläggare i kommunen/region.

Information

Sista anmälningsdag
11 feb, 2020
Pris

Medlem: 4 900 kr
Icke-medlem: 5 900 kr

Boka senast 10 januari och få 1 000 kr i rabatt!

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram