Moms för ekonomer i kommuner och regioner, grundkurs

Datum/Tid
Datum: 17 sep, 2020
Tid: 09:30 - 16:30

Ort
Distansutbildning


 

Samtliga utbildningar hos oss på KEF kommer att genomföras på distans tills dess att Folkhälsomyndigheten ändrar sina restriktionerna för möten och resor. Därefter hoppas vi kunna erbjuda deltagande både på plats och via webbsändning.

 

Program – Moms för ekonomer i kommuner och regioner, grundkurs (pdf) 

 

På denna grundkurs görs en grundläggande genomgång av de bestämmelser i momslagen som påverkar den kommunala momshanteringen. Vilka varor och tjänster är skattepliktiga respektive undantagna från skatteplikt, vilka avdragsförbud finns för ingående skatt och i vilken omfattning omfattas kommuner av faktureringsskyldigheten. Vi lägger särskilt fokus på sjukvård, tandvård, social omsorg och utbildning som alla är verksamhetsområden som är undantagna från skatteplikt och svarar för huvuddelen av kommunernas verksamhet.

För verksamhet som är undantagen från skatteplikt får kommunen ersättning för ingående skatt från kommunkontosystemet för “dold” moms kommunen måste ersätta entreprenörer för vid upphandling eller bidrag till verksamhet som de bedriver inom områdena sjukvård, tandvård, social omsorg och utbildning.

Under seminariet redovisar vi också nyheter, rättsfall och ställningstaganden från Skatteverket.

Kursen utgör även en del av det basutbud som krävs för att bli certifierad kommunalekonom.

 

Föreläsare

Kursledare är Christina Grape som har lång erfarenhet från kvalificerad skatterådgivning åt kommuner och dess bolag och arbetar på PwC som skatterådgivare åt offentlig sektor. Kursansvarig är Roland Svensson, KEF.

 

Målgrupp

Kursen riktar sig till chefer, ekonomer, controllers, verksamhetsekonomer och assistenter som kommer i kontakt med momsfrågor som beslutsfattare eller handläggare i kommunen/region.

Pris

Medlem: 4 400 kr
Icke-medlem: 5 400 kr

Boka senast 30 juni och få 1 000 kr i rabatt!

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Arrangör

KEF

Sista anmälningsdag

10 sep, 2020

Anmälan

Ett kurstillfälle i kursen

Moms för ekonomer i kommuner och regioner, grundkurs

https://www.kef.se/wp-content/uploads/2016/11/divider_image_17.png

Distansutbildningar hos KEF

Samtliga utbildningar hos oss på KEF kommer att genomföras på distans tills dess att Folkhälsomyndigheten ändrar sina restriktionerna för möten och resor. Därefter hoppas vi kunna erbjuda deltagande både på plats och via webbsändning. Läs gärna mer om hur våra distansutbildningar funkar:

Läs mer