Omvärldsseminarium för kommuner och regioner

Datum & Tid

Datum: 18 sep, 2020 Tid: 10:00 - 16:00

Plats: Distansutbildning, Distansutbildning

Vår omvärld blir alltmer komplex och därför viktig att analysera för att kunna hantera de förändringar som sker på bästa möjliga sätt och för att kunna ge bästa möjliga service till medborgarna i framtiden. Frågan är om äldreomsorgen i allt väsentligt kommer att skötas av robotar, om ekonomiadministrationen kommer att analyseras i komplexa datorer eller om medborgarna alltmer kommer att ”ta över” kommunala ansvarsområden? Självklart vet vi inte hur det kommer att se ut men genom en genomarbetad trendspaning och trendanalys kan vi komma ganska nära vad som väntar oss. Frågan är om vi är redo och vad vi kan göra för att kunna hantera omvärldsförändringarna på bästa möjliga sätt? Lyssna till dem som arbetar systematiserat med dessa frågeställningar samt konsulter som kan området denna spännande dag!

 

Program – Omvärldsseminarium för kommuner och regioner (pdf) 

 

Föreläsare

Kursledare är Roland Svensson, KEF, med mångårig erfarenhet av utbildning i omvärldsbevakning och omvärldsanalys.
Föreläsare är Anna Cederqvist, arbetar som kommundirektör i Vara kommun, utsågs till Årets kommunalekonom 2015, har lång erfarenhet med arbete i offentlig sektor och offentlig ekonomi, författare till ”Kommunens ekonomi – så funkar det” och ”Kommunen – så funkar den”.
Anders Bretz konsult på Wide Narrow.
Medverkar gör även Niklas Anemo, kanslichef på KEF med mångårig erfarenhet inom området.

 

Målgrupp

Kursen riktar sig i första hand till dig som arbetar med eller är intresserad av omvärldsbevakning och omvärldsanalys samt trendspaning på central nivå, förvaltningsnivå eller på verksamhetsnivå i kommuner och regioner. Du kan med fördel ta med dig din kollega (kommun/regionschef, förvaltningschef, mellanchef eller kvalitetschef) alternativt någon politiker till utbildningen.

Information

Sista anmälningsdag
11 sep, 2020
Pris

Medlem: 4 200 kr
Icke-medlem: 5 200 kr

Boka senast 30 juni och få 1000 kr i rabatt!

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Anmälan är bindande. Om du får förhinder, överlåt din plats till en kollega i stället!
Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda deltagare.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram