Personalekonomi och personalfrågor

Kursform: KEF

Datum & Tid

Datum: 2 maj, 2017 - 3 maj, 2017 Tid: 09:30 - 16:00

Plats: Saturnus Konferens

Ekonomi och personal är tillsammans inget annat än riktig verksamhetsutveckling! Vad behöver du då som ekonom ha för kunskap om personalekonomi och personalfrågor för att vara en nyckelspelare i arbetet med att utveckla verksamheten? Under två intensiva dagar kommer du som ekonom att få lyssna på två mycket erfarna föredragshållare i ämnet.

Dagarna kommer bland annat att ta upp,

  • Personalekonomi och vad det innebär.
  • Arbetskrafts- och sjukfrånvarokostnader.
  • Arbetstidsvärdering.
  • Personalnyckeltal och personalstatistik – hur kan man använda det på ett vettigt sätt?
  • Tidsanvändning.
  • Hur kan arbetsplatsträffar, medarbetarsamtal och samtal om lön bli ett verktyg för bättre verksamhet?
  • Mina allmänna åtaganden i anställningen och risker att uppfattas som misskötsam och regler kring en anställningsavslutande.
  • De viktigaste reglerna i kollektivavtalet Allmänna bestämmelser och hur de påverkar mig som medarbetare.

Målgrupp

Kursen riktar sig i första hand till dig som ekonom eller controller som arbetar med personalekonomi och personalfrågor på olika sätt. Du kan med fördel även bjud in din närmaste chef, HR-personal, personalhandläggare eller personalchef till denna utbildning.

Föreläsare

Kursledare är Per Andersson, arbetsgivarkonsult, med mer än 25 års erfarenhet av den kommunala sektorn. Inspiration, provokation och transpiration är nyckelord i Pers föredrag. Per bjuder på en pedagogik som blandar praktiska exempel och aktiviteter med en föreläsningsstil som bjuder in till dialog och väcker tankar. Det kan därför vara klokt att redan nu fundera på vad du vill ha ut av denna spännande utbildning, den är till för dig. Thomas Aronsson är personalekonom, konsult och uppskattad föreläsare. Tillsammans med Claes Malmquist har han bl.a. skrivit böckerna Rehabiliteringens Ekonomi. Båda föreläsarna har omfattande erfarenhet som konsulter, utbildare och författare i ämnet.

Kursinformation

Sista anmälningsdag
31 mar, 2017
Pris

Medlem: 5 900 kr
Icke-medlem: 6 600 kr

Boka före den 1 mars och få 500 kr i rabatt!

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram