Personalekonomi och personalfrågor i kommuner och regioner

Datum/Tid
Datum: 5 okt, 2020 - 6 okt, 2020
Tid: 09:30 - 16:00

Ort
Distansutbildning


Samtliga utbildningar hos oss på KEF kommer att genomföras på distans tills dess att Folkhälsomyndigheten ändrar sina restriktionerna för möten och resor. Därefter hoppas vi kunna erbjuda deltagande både på plats och via webbsändning.

 

Ekonomi och personal är tillsammans inget annat än riktig verksamhetsutveckling! Vad behöver du då som ekonom ha för kunskap om personalekonomi och personalfrågor för att vara en nyckelspelare i arbetet med att utveckla verksamheten? Under två intensiva dagar kommer du som ekonom att få lyssna på två mycket erfarna föredragshållare i ämnet.

 

Kursinnehåll – Personalekonomi och personalfrågor i kommuner och regioner (pdf)

 

Dagarna kommer bland annat att ta upp:

  • Personalekonomi och vad det innebär
  • Arbetskrafts- och sjukfrånvarokostnader
  • Arbetstidsvärdering
  • Personalnyckeltal och personalstatistik – hur kan man använda det på ett vettigt sätt?
  • Tidsanvändning
  • Hur kan arbetsplatsträffar, medarbetarsamtal och samtal om lön bli ett verktyg för bättre verksamhet?
  • Mina allmänna åtaganden i anställningen och risker att uppfattas som misskötsam och regler kring en anställningsavslutande
  • De viktigaste reglerna i kollektivavtalet Allmänna bestämmelser och hur de påverkar mig som medarbetare

 

Föreläsare

Kursledare är Per Andersson, arbetsgivarkonsult, med mer än 26 års erfarenhet av den kommunala sektorn. Inspiration, provokation och transpiration är nyckelord i Pers föredrag. Per bjuder på en pedagogik som blandar praktiska exempel och aktiviteter med en föreläsningsstil som bjuder in till dialog och väcker tankar. Det kan därför vara klokt att redan nu fundera på vad du vill ha ut av denna spännande utbildning, den är till för dig.

Thomas Aronsson är personalekonom, konsult och uppskattad föreläsare. Tillsammans med Claes Malmquist har han bl.a. skrivit böckerna Rehabiliteringens Ekonomi. Båda föreläsarna har omfattande erfarenhet som konsulter, utbildare och författare i ämnet.

 

Målgrupp

Kursen riktar sig i första hand till dig som ekonom eller controller som arbetar med personalekonomi och personalfrågor på olika sätt. Du kan med fördel även bjud in din närmaste chef, HR-personal, personalhandläggare eller personalchef till denna utbildning.

 

 

Pris

Medlem: 6 600 kr
Icke-medlem: 7 300 kr

Boka senast 30 juni och få 700 kr i rabatt!

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Arrangör

KEF

Sista anmälningsdag

4 sep, 2020

Anmälan

Ett kurstillfälle i kursen

Personalekonomi och personalfrågor i kommuner och regioner

https://www.kef.se/wp-content/uploads/2016/11/divider_image_17.png

Distansutbildningar hos KEF

Vårens kurser hos oss på KEF kommer att genomföras som distansutbildningar.

Deltagare som är anmälda till någon av vårens kurser bli kontaktade av oss med information om hur man deltar i utbildningen på distans. Du som redan är anmäld till en kurs i vår behöver därför inte boka om dig för att delta i våra distanskurser, alla kursbokningar till och med juni 2020 flyttas automatiskt över till distansutbildningarna.

Läs mer