Power BI för kommuner och regioner

Form: KEF

Datum & Tid

Datum: 11 nov, 2021 - 12 nov, 2021 Tid: 09:00 - 16:00

Plats: Distansutbildning, Distansutbildning

Många inom kommuner och regioner har funderingar kring att effektivera sitt arbete och presentationer. I denna utbildning kommer vi att presentera programvaran Power BI. Har du väl lärt dig hur det fungerar med databaser, så kan gå vidare med exempelvis ekonomieller verksamhetsdata.

 

Innehåll

Kursinnehåll – Power BI för kommuner och regioner (pdf)

Du kommer under kursen att lära dig använda Power BI samt att hämta data. En viktig del är att fundera på hur du ska organisera din data för att kunna använda den när du bygger tillämpningar i Power BI.

 

Du lär dig följande:

  • Du lär dig att använda Power BI
  • Hur ska du lagra data
  • Hur du kan hämtar externa data
  • Hur kan du presentera data och få olika urvalsmöjligheter

 

För vem passar kursen?

Kursen är tänkt för dig som är intresserad av Power BI och som vill använda programmet för att ta hem och presentera data. Du kan vara controller, verksamhetsutvecklare eller chef inom verksamheterna.

 

Kursledare

Kursledare är Göran Andersson som är verksam inom KEF och har mer är 25 års erfarenhet av kommun verksamhet inom nästa alla verksamhetsområden i en kommun.

Föreläsare

Tobias Ljung och Anna-Karin Petrusson, Infocell.

Anna-Karin har utbildat i Excel och övriga Officeprogram under många år och är en väldigt omtyckt kursledare. Hon har skrivit ett antal böcker och producerat e-kurser i Excel och Power-verktygen. Anna-Karin är certifierad utbildare (MCT - Microsoft Certified Trainer) och Microsoft Office 2016 Master.

Tobias är utbildad civilekonom och har en bakgrund som ekonomichef, controller och beslutsstödsansvarig. Han har arbetat dagligen i Excel i över 25 år och utbildat i programmet sedan 2004. Tobias har även författat flera böcker och e-kurser inom Excel och Power-verktygen. Han blev utvald och intervjuad som en av 27 Excelexperter i världen om Excels framtid.

Information

Sista anmälningsdag
1 nov, 2021
Anmälan
Pris

Medlem: 10 900 kr
Icke-medlem: 11 900 kr

Boka senast 11 september och få 1000 kr i rabatt!

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Anmälan är bindande. Om du får förhinder, överlåt din plats till en kollega i stället!
Vi förbehåller oss rätten att ställa in evenemanget vid för få anmälda deltagare.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram