Så fungerar de finansiella marknaderna

Form: KEF

Datum & Tid

Datum: 9 dec, 2021 Tid: 08:30 - 12:00

Plats: Distansutbildning, Distansutbildning

 

Omfattande investeringsplaner och växande tillgångsförvaltning innebär att finansiella frågor blivit ännu mer strategiskt viktiga för kommuner och regioner. Sveriges riksbank har meddelat att reporäntan (som är noll procent) kommer att vara kvar på denna nivå under den kommande treårsperioden. För att fatta rätt beslut i olika situationer, inte minst i dagens räntemiljö, krävs en förståelse för hur de finansiella marknaderna fungerar.

 

Kursinnehåll

Kursinnehåll: Så fungerar de finansiella marknaderna (pdf)

 

Så fungerar de finansiella marknaderna ingår som del 1 i KEF:s utbildningsprogram inom det finansiella området Finansprogrammet –  Strategisk finansiering och medelsförvaltning. Inom finansprogrammet görs en genomgång av de områden som du behöver behärska för att ansvara för och hantera finansiella frågor i en kommun eller region – skuldförvaltning, hyra och leasing, pensionsskuldsförvaltning och medelsförvaltning.

Så fungerar de finansiella marknaderna arrangeras i samarbete med Örebro universitet och Kommuninvest. Det finns även möjlighet att anmäla till hela utbildningsprogrammet som sammantaget består av fem utbildningstillfällen (fyra halvdagar på distans och ett avslutande fysiskt möte i Stockholm den 28-29 april 2022). Läs mer om Finansprogrammet på: Finansprogrammet

 

Det här lär du dig:

  • Förstå riksbankens roll och funktion
  • Förstå vad som styr priset på olika finansiella produkter
  • Kunna förstå och tolka den information som finns i marknadsräntorna - vilken information ger dagens räntor och hur påverkar det skuldhanteringen?

 

För vem passar kursen?

Kursen riktar sig främst till ekonomidirektörer, finanschefer och ekonomer/controllers som ansvarar för eller handlägger finansiella frågor i en kommun eller region.

 

Föreläsare

Pär Österholm är professor i finansiell ekonomi vid Örebro universitet. Pär har tidigare varit chef på enheten för realekonomisk analys vid Konjunkturinstitutet. Pär har även varit gästforskare vid bland annat Internationella valutafonden.

Information

Sista anmälningsdag
2 dec, 2021
Anmälan
Pris

Medlem: 2 500 kr
Icke-medlem: 2 900 kr

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Anmälan är bindande. Om du får förhinder, överlåt din plats till en kollega i stället!
Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda deltagare.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram