Samtliga utbildningar hos oss på KEF kommer att genomföras på distans tills dess att Folkhälsomyndigheten ändrar sina restriktioner för möten och resor. Därefter hoppas vi kunna erbjuda deltagande både på plats och via webbsändning.
Kursen ingår i vårt certifieringsprogram för kommunalekonomer under fortsättningsavsnittet ”Fördjupade kunskaper nivå 2”. För de av deltagarna som väljer att tentera kursen inom ramen för KEF:s certifieringsutbud avslutas den med en hemtentamen i form av en inlämningsuppgift.
Denna två dagars kurs syftar till att ge deltagarna en orientering och kunskaper om det som är specifikt för att arbeta med juridiska och ekonomiska frågor inom skolan. Fokus ligger på lagstiftning, resursfördelning och redovisning. Teori varvas med praktiska exempel.
Kompetensområden som behandlas är följande:
» Skollagen, allmänt om dess struktur och tillämpning.
» Barn och elever i behov av särskilt stöd, interkommunala ersättningar, skolskjuts m.m.
» Offentliga bidrag på lika villkor.
» Verksamhetsanalys
» Redovisning samt räkenskapssammandraget.
» Resursfördelningsmodeller.
Målgruppen är ekonomer som kommer att arbeta med skolekonomiska frågor, till exempel inom barn- och utbildningsförvaltning. Du kan vara nyanställd i kommun eller bytt verksamhetsområde till skolekonom. Kursen kan med fördel också läsas av andra än nyanställda som behöver uppdatera sina kunskaper kring juridik, ekonomistyrning och redovisning inom skolans område.
Kursen leds av Mona Fridell (SKL), Pia Kron (Sundbyberg) och Hans Petersson och Göran Andersson (KEF).
Medlem: 5 800 kr
Icke-medlem: 6 400 kr
Boka senast 31 januari och få 1000 kr i rabatt!
Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.