Styr och hjälp verksamheterna i kommunen med Power BI

Datum & Tid

Datum: 28 maj, 2021 Tid: 08:30 - 12:00

Samtliga utbildningar hos oss på KEF kommer att genomföras på distans tills dess att Folkhälsomyndigheten ändrar sina restriktioner för möten och resor. Därefter hoppas vi kunna erbjuda deltagande både på plats och via webbsändning.

 

Många kommuner letar efter möjligheter att styra verksamheterna och samtidigt finns det ett stort behov av hjälp ute i verksamheterna. Vi kommer att presentera en möjlig lösning som finns med Microsofts Power BI som Gävle kommun har gjort som kan vara en lösning.

 

Konferensinnehåll

Kursinnehåll – Styr och hjälp verksamheterna i kommunen med Power BI (pdf)

 

Konferensen kommer att spänna från vad Power BI är för något och vilka möjligheter som finns. Gävle kommun kommer att presentera sin modell som hur de har tänkt på helheten. Vi får ta del av deras väg, utmaningar och hur det är tänkt i framtiden.

 

Du lär dig följande:

  • Vad är Power BI
  • Vem kan använda Power BI
  • Hur har Gävle tänkt

 

För vem passar konferensen?

Konferensen vänder sig till dig som är intresserad av kommunövergripande styrning, är i behov av att införa hjälpsystem för medarbetare eller ser ett behov i en avgränsad del av verksamheten att få ut snabb och korrekt information.

 

Konferensledare

Konferensledare är Göran Andersson som är verksam inom KEF och har mer är 25 års erfarenhet av kommun verksamhet inom nästa alla verksamhetsområden i en kommun.

 

Föreläsare

Tobias Ljung och Anna-Karin Petrusson, Infocell AB.
Två passionerade Excelnördar från KEF-partnern Infocell som håller utbildningar och gör konsultjobb i både Excels Power-verktyg och Power BI. Tillsammans har de skrivit flera böcker i ämnet och skapat e-kurser i Power BI, Power Query och Power Pivot.
Anna-Karin är certifierad utbildare (MCT) och Microsoft Data Analyst Associate.
Tobias är utbildad civilekonom och har en bakgrund som ekonomichef, controller och beslutsstödsansvarig. Han blev utvald och intervjuad som en av 27 Excelexperter i världen om Excels framtid. Ytterligare information hittar du på vår hemsida www.kef.se där du även anmäler dig.

Per Eriksson, Gävle kommun, är utbildad civilekonom och har en yrkesbakgrund som IT-konsult och controller. Per har mer än 20 års erfarenhet av kommunal verksamhet och har då till stor del arbetat med jämförelser mellan kommuner och med införande av olika typer av så kallade analys- och visualiseringsverktyg.

Per Westerberg, Gävle kommun, är utbildad civilekonom och har en yrkesbakgrund som Ekonomichef och Business Controller. Per har 15 års erfarenhet inom den privata tillverkningssektorn och de senaste 5 åren inom den kommunala verksamheten, i de ”båda världarna” så har han arbetat med verksamhetsuppföljning och då främst genom uppföljning via excel och visualiseringsverktyg.

 

Information

Sista anmälningsdag
21 maj, 2021
Pris

Medlem: 1 500 kr
Icke-medlem: 1 700 kr

 

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Anmälan är bindande. Om du får förhinder, överlåt din plats till en kollega i stället!
Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda deltagare.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram