Teknikekonom, grundkurs

Form: KEF
Mer information: Teknikekonom, grundkurs 

Datum & Tid

Datum: 2 mar, 2021 - 3 mar, 2021 Tid: 09:00 - 16:00

Samtliga utbildningar hos oss på KEF kommer att genomföras på distans tills dess att Folkhälsomyndigheten ändrar sina restriktioner för möten och resor. Därefter hoppas vi kunna erbjuda deltagande både på plats och via webbsändning.

 

Program – Teknikekonom, grundkurs (pdf)

 

Kursen syfte är att ge deltagarna en orientering om och grundläggande kunskaper om det som är specifikt för att arbeta med ekonomi inom tekniska och samhällsplanerings frågor.

 

Kursinnehåll

Vi går dag 1 igenom det som är specifikt inom redovisningen för teknisk verksamhet utifrån Lagen om kommunal bokföring och redovisning samt Rådet för kommunal redovisnings rekommendationer. Dag två ligger fokus på kalkylering, självkostnad, kodplaner, Kommun-Bas, internredovisning samt ett kortare pass om juridiken som bland annat översiktligt tar upp viktiga frågor inom Kommunallagen, Offentlighets och sekretesslagen, Lagen om offentlig upphandling samt entreprenadavtal. Sist men inte minst berör vi räkenskapssammandraget samt grunderna i momssystemet och dess betydelse för teknisk verksamhet.

  • Specifika frågor i redovisningen som berör teknisk verksamhet
  • Betydelsen av att hålla ordning på taxefinansierad verksamhet och skattefinansierad verksamhet
  • Översiktligt om det lagar att hålla ordning på
  • Grunderna i självkostnadskalkylering och investeringskalkylering.
  • Grunderna i momssystem som är relevanta för teknisk verksamhet

 

Målgrupp

Målgruppen är ekonomer i kommuner som kommer att eller jobbar med det tekniska områdets ekonomifrågor. Nyanställda i kommunen eller ekonom som bytt verksamhetsområde till det tekniska området.

 

Föreläsare

Göran Andersson är utbildningsledare inom KEF. Han har mer än 25 års erfarenhet av kommunala verksamhet. Allt från ekonom/controller arbete till utbildning och utveckling. Göran har långa erfarenhet som ekonomichef samt förvaltningschef inom samhällsbyggnad och är också utbildad coach.

 

Information

Sista anmälningsdag
22 feb, 2021
Pris

Medlem: 5 900 kr
Icke-medlem: 6 900 kr

Boka senast 4 januari och få 700 kr i rabatt!

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram