Temadag – Ekonomisystem

Kursform: KEF
Mer information om kursen: Temadag – Ekonomisystem 

Datum & Tid

Datum: 7 dec, 2017 - 8 dec, 2017 Tid: 10:00 - 15:30

Plats: Scandic Continental

Många kommuner har upphandlat ekonomisystem under de senaste åren och för närvarande är upphandling aktuellt för ett flertal kommuner. Vi ser det därför som mycket lämpligt att arrangera denna temadag med information från leverantörer, kunder och experter inom området.

På årets temadagar fokuserar vi under första dagen på hur samarbetet mellan kund och leverantör fungerar från att det nya systemet införts till den löpande förvaltningen och samarbetet leverantör - kund. Ett fokus på uppgraderingar, utbildning, support samt förvaltning. Presentationerna görs av leverantörerna tillsammans med någon/några av deras kunder.

Under dag två ligger fokus på att ta del av kundernas beskrivningar av interna processer från installationsprojekt till löpande förvaltning i sina organisationer. Fokus är på kundernas egna interna arbete.

Att byta system är ofta kostsamt och har en tendens att dra ut på tiden. Kraftansträngningen innebär inte sällan att organisationen går miste om de utvecklingsmöjligheter för styrning och effektivisering som finns via det nya systemet. Vi tar del av en föreläsning som ger oss tips om hur vi säkerställer att inte misslyckas med det nya systemet.

Dag två avslutas därefter med att vi tittar in i framtiden och får ta del av vad AI (Artificiell intelligens) kommer att betyda för ekonomer och ekonomisystemens utveckling. AI kommer både att påverka ditt arbete som ekonom som det ekonomisystem du använder idag. Dessutom inte att förglömma, det blir även tid för nätverkande och diskussion med kollegor.

Program

Dag 1

  • Deltagande leverantörer och deras kunder har en genomgång och presentation av hur de efter att systemet levererats samarbetar avseende förvaltning, support och utveckling av ekonomisystemet.

Dag 2

  • Vi tar del av hur några kunder internt i sina organisationer arbetar med sin förvaltning, support samt utveckling av installerat ekonomisystem. Dagens avslutas med en spaning om hur bl a artificiell intelligens (AI) kommer att påverka vårt arbete och IT-system.

Målgrupp

Alla som i sitt arbete påverkar och påverkas av hur ekonomisystemet och de system som det interagerar med förvaltas, supportas och utvecklas. Dels internt men även i samarbete med leverantören av ekonomisystemet. Vidare syftar temadag till att ge deltagarna utökad insikt i att utveckla sitt arbete med ekonomisystemet inklusive en utblick mot framtiden och vad som är på G.

Kursinformation

Sista anmälningsdag
21 okt, 2017
Pris

Medlem: 3 800 kr
Icke-medlem: 4 700 kr

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram