Tillitsbaserad styrning – Konferens för ekonomer i kommun och regioner

Datum/Tid
Datum: 12 jun, 2020
Tid: 10:00 - 16:00

Ort
Sankt Gertrud Konferens


Den tillitsbaserade styrningen har blivit alltmer aktuell på senare år, inte minst mot bakgrund av Tillitsdelegationens uppdrag av regeringen. Alltfler kommuner och landsting/regioner har börjat ifrågasätta den ökande graden av detalj- och målstyrning eftersom den inte har lett till bättre verksamhet och inte heller en ökad kontroll av vad vi får för resurserna. Därför börjar alltfler att snegla på vad Tillitsdelegationen kommer fram till och vad de kommuner som arbetar tillitsorienterat gör för att lyckas med denna typ av styrning. Vi får under en heldag ta del av vad tillitsbaserad styrning är och hur ni kan förhålla er till detta, samt även lyssna på två kommuner som arbetat mycket med dessa frågor, Helsingborg och Östra Göinge. Varmt välkommen till en spännande dag!

 

Program – Tillitsbaserad styrning. Konferens för ekonomer i kommun och landsting (pdf)

 

Föreläsare

Kursansvarig är Roland Svensson, KEF, som har arbetat mer än 20 år med styrning i olika delar och i mer än 100 kommuner och regioner/landsting.

Patric Åberg är kommunstyrelsens ordförande i Östra Göinge kommun och han kommer att berätta om hur Östra Göinge i praktiken tagit till sig tankarna kring tillitsstyrning.

Anders Thornberg är verksamhetscontroller i Helsingborgs stad. Han arbetar med att stärka styrningen i staden och är stödfunktion till förtroendevalda och chefer.

 

Målgrupp

Kursen riktar sig till ekonomichefer, ekonomer, controllers, verksamhetsekonomer, verksamhetschefer och politiker som är berörda av styrningen som beslutsfattare eller handläggare i kommunen/landstinget/regionen.

Pris

Medlem: 4 800 kr
Icke-medlem: 5 300 kr

Boka senast 10 april och få 1 000 kr i rabatt!

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Arrangör

KEF

Sista anmälningsdag

8 maj, 2020

Anmälan

Ett kurstillfälle i kursen

Tillitsbaserad styrning – Konferens för ekonomer i kommuner och regioner

https://www.kef.se/wp-content/uploads/2016/11/divider_image_17.png