Tillitsbaserad styrning – Konferens för ekonomer i kommun och landsting

Datum/Tid
Datum: 24 apr, 2019
Tid: 10:00 - 17:00

Ort
Scandic Stortorget


Den tillitsbaserade styrningen har blivit alltmer aktuell på senare år, inte minst mot bakgrund av Tillitsdelegationens uppdrag av regeringen. Alltfler kommuner och landsting/regioner har börjat ifrågasätta den ökande graden av detalj- och målstyrning eftersom den inte har lett till bättre verksamhet och inte heller en ökad kontroll av vad vi får för resurserna. Därför börjar alltfler att snegla på vad Tillitsdelegationen kommer fram till och vad de kommuner som arbetar tillitsorienterat gör för att lyckas med denna typ av styrning. Vi får under en heldag ta del av den senaste forskningen från forskningsledaren för Tillitsdelegationens huvudutredning, Louise Bringselius, samt även lyssna på en kommun som arbetat mycket med dessa frågor. Varmt välkommen till en spännande dag!

Program – Tillitsbaserad styrning. Konferens för ekonomer i kommun och landsting (pdf)

 

Föreläsare

Kursansvarig är Roland Svensson, KEF. Föreläsare är Louise Bringselius som är docent i organisation och ledning vid Lunds universitet. Som forskningsledare i Tillitsdelegationen ansvarade hon för tolv forskarledda försöksverksamheter i vård, skola och omsorg och var redaktör för en forskningsantologi där 23 forskare medverkade (SOU 2018:38). Under år 2018 utvecklade hon ett antal initiativ i riktning mot en tillitsbaserad styrning och ledning i Region Skåne, däribland växthus och fristäder. Hon undervisar också på flera chefsutbildningar. Patric Åberg är kommunstyrelsens ordförande i Östra Göinge kommun och han kommer att berätta om hur Östra Göinge i praktiken tagit till sig tankarna kring tillitsstyrning.

 

Målgrupp

Kursen riktar sig till ekonomichefer, ekonomer, controllers, verksamhetsekonomer, verksamhetschefer och politiker som är berörda av styrningen som beslutsfattare eller handläggare i kommunen/landstinget/regionen.

Pris

Medlem: 4 300 kr
Icke-medlem: 5 000 kr

Boka senast 22 februari och få 500 kr i rabatt!

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Arrangör

KEF

Sista anmälningsdag

22 mar, 2019

Anmälan

Ett kurstillfälle i kursen

Tillitsbaserad styrning – Konferens för ekonomer i kommuner och landsting

https://www.kef.se/wp-content/uploads/2016/11/divider_image_17.png