Framtidens organisation

13 jun, 2018

Temat för tredje numret av Kommunal Ekonomi är ”framtidens organisation”. Mera av samarbete över kommungränserna och kanske även det vid så många tillfällen och i olika sammanhang prövade ställningstagandet ”slå ihop kommuner”. Det må vara lång tid innan detta händer men ”plötsligt händer det”. I Danmark pekade de med hela handen men i Sverige är vi lite mera åt konsensusmodellen. Vi beaktar båda hållen, samverkan eller sammanslagning. Utmaningarna och möjligheterna är många. För att klara framtidens utmaningar måste verksamheter digitaliseras. Klarar de mindre kommunerna detta? Krympande och åldrande befolkning i vissa kommuner, växande kommuner genom flyktingmottagande.

Det är flera än ett vägkors som kommun-Sverige står inför. En utredning som Intelligence Watch släppte i januari presenterar en idé om att minska från 77 till 44 kommuner i Skåne, Halland, Blekinge och Småland. Detta är en slutsats som baseras på svaren från sydsvenska kommunstyrelseordförandena samt kommunchefer. Allt ovan är en del av spännande läsning du kan ta del av i nr 3 av Kommunal Ekonomi. Clary då…..jo hon har snabbt seglat in i AI-världen och tar till sig fördelarna, med hull och hår!

Läs hela tidningen här >>

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram