Nytt nummer - Kommunal Ekonomi nr 4

19 aug, 2020

 

Inte sedan andra världskriget har vårt samhälle förändrats så drastiskt som under coronakrisen. Kommunal Ekonomi gör halvårsbokslut över hur den påverkat Välfärdssverige och försöker kartlägga konsekvenserna inom den offentliga sektorn: Från hur ”god ekonomisk hushållning” tillämpas i kristider – till den växande vårdskulden, samverkan som fick en flygande start och vem som hamnar i kläm när skolsalen stängts. Kanske har vi något att lära från tidigare kriser? Och vad blir det nya normala framöver?

Vi möter också Emelie Värja, forskningsansvarig på Kommuninvest och nyligen utsedd till "Årets Kommunalekonom".

På forskarsidorna fördjupar vi oss i kommunala bolag och koncerner, som ökat kraftigt i antal de senaste två decennierna. Ofta med samhällsbärande och viktiga verksamheter, men också med inneboende komplikationer.

Krönikören Troed Troedson ser coronakrisen leda till ett nyvaket diskuterande av alla de framtidsfrågor som det teoretiserats över i många år. Han listar tre insikter att ta med sig också efter corona.

Clarry sätter Grustorp på kartan när hon som vanligt inte låter sig begränsas av pekpinnar och konventioner.

 

Läs senaste numret av Kommunal Ekonomi i vår nya e-tidningstjänst på: e-tidning.kef.se»

 

Relaterat

Läs mer om vår nya e-tidningstjänst: "Kommunal Ekonomi nu även som e-tidning!"

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram