Arribatec hjälper Dalslands kommuner att effektivisera med framtidens ekonomisystem, Xledger!

11 jan, 2019

Dalslands kommuner har länge funderat på alternativ till de ekonomisystem som används av svenska kommuner idag. Efter moget övervägande mellan att ännu en gång investera i en uppgradering av befintligt system, valde man därför att istället göra en ny upphandling och denna gång av en lösning som är säker, effektiv, flexibel och som kontinuerligt kan uppgraderas till nya versioner med liten insats från kommunerna, en så kallad Molntjänst. Man öppnade också upp marknaden genom att inte låsa kraven till enbart det som erbjuds svenska kommuner idag och därmed fick nya aktörer möjlighet att delta i upphandlingen.

Efter genomförd utvärdering av de leverantörer som kvalificerat sig och lämnat anbud valdes Molntjänsten Xledger.

”Vi har under en längre tid följt norska kommuner som sedan fler år jobbar med Xledger och förstått att det är en modern molntjänst där alla uppgraderingar ingår samt att det redan finns automatiserade och digitaliserade processer. Med Arribatec, vars resurser har lång erfarenhet av att leverera system och lösningar till kommuner i Sverige och i partnerskap med Xledger kommer vi att få både verksamhets- och systemkompetens i leveransprojektet och bästa möjliga lösning,  säger Björn Lindquist, ekonomichef på Melleruds kommun.”

”Med Xledger har vi äntligen möjlighet att leverera en både kostnads- och förvaltningseffektiv lösning till svenska kommuner. Vi är oerhört stolta över det förtroende vi fått från Dalslands kommuner, säger Mariette Larsson, affärsutvecklingschef på Arribatec.

”Partnerskapet med Arribatec utmanar på marknaden då vi kompletterar varandra med system- och verksamhetskompetens och kan erbjuda svenska kommuner, kommunala bolag och kommunalförbund framtidens ekonomisystem, säger Marie Löfgren, COO på Xledger.

 

Kontakt:

Björn Lindquist, Ekonomichef Melleruds kommun, bjorn.lindquist@mellerud.se

Lars Hustoft, Ekonomichef Dals-Eds kommun, lars.hustoft@dalsed.se          

Peter Johansson, Ekonomichef Bengtsfors kommun, peter.johansson@bengtsfors.se                    

Kristina Olsson, Ekonomichef Färgelanda kommun, kristina.olsson@fargelanda.se                       

Mariette Larsson, Affärsutvecklingschef Arribatec, mariette.larsson@arribatec.com                   

Marie Löfgren, COO Xledger Sverige, marie.lofgren@xledger.se     

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram