Efter branden – nu står en ny skola klar i Gottsunda

24 sep, 2019

I oktober 2018 sattes Gottsundaskolan i brand och nära 500 elever blev därmed av med sina klassrum. Nu, lagom till höstterminens start, står en nyproducerad högstadieskola på 3 082 kvm klar och redo att ta emot eleverna igen. Utformningen av skolan är framtagen och noga planerad av Parmacos arkitekt- och designteam som är specialister på barns arbetsmiljö. Det är således en skräddarsydd lösning som levereras efter skolverksamhetens specifika önskemål och behov.

- I en sådan här kritisk och oförutsedd situation är vi väldigt tacksamma över att Parmaco har kunnat leverera en så stor skola med hög standard på så kort tid. Vår prioritet har varit att eleverna så snart som möjligt ska kunna få komma tillbaka till en trygg läromiljö, vilket de nu kommer få göra. Vi har även fått jobba i nära relation med Parmacos arkitekter för att bland annat välja ut- och invändiga kulörer till skolan och har därmed fått möjlighet att sätta vår egen prägel, vilket känns roligt. Nu ser vi fram emot skolstarten, säger Elisabeth Viksten Eriksson, rektor på Gottsundsskolan.

Välkommen till öppet hus 27/9 på nya Gottsundaskolan

Om du har tid och möjlighet är du välkommen till vår visning den 27/9 mellan kl 10-15 (skolans elever har idrottsdag). Skicka ett mail till jan.sonntag@parmaco.se om du vill komma. Hela programmet för dagen kan du läsa genom att klicka här.

 

 

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram