Kvalitetsmässan: Vad är lagom mycket utveckling i en kommun?

4 mar, 2021

Sökandet är igång efter den kommun i Sverige som erbjuder den bästa kvaliteten för sina invånare. Nio kommuner är med och tävlar om utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun, som tilldelas den kommun som har lyckats bäst med att utveckla och förbättra demokrati, verksamheter, arbetsmiljö och samhällsbyggande. Men i hur hög grad ska en kommun ägna sig åt just utveckling?

Som alla organisationer har kommuner ett behov av att förnya och förbättra sin verksamhet. Inte minst ställer medborgare krav på att kommunen ska erbjuda digitala tjänster i nivå med det man möter i det övriga samhället.

Samtidigt riktas det ibland kritik mot kommuner som ligger alltför mycket i framkant. En återkommande invändning är att offentliga verksamheter ska överlåta experimenten och därmed riskerna åt den privata sektorn. Är det möjligt att bedriva en samhällsviktig verksamhet där man är varsam med offentliga medel och samtidigt vara först på bollen med att använda sig av ny teknik?

Vi har frågat kandidater till Sveriges KvalitetsKommun hur de resonerar kring frågan. Hur mycket utveckling är egentligen lagom i en kommun?

Läs mera

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram